YOT

Aanbod » Projecten » MAAND VAN DE SPIRITUALITEIT

Oktober wordt een bijzondere maand.

Een maand lang maken we zichtbaar hoe mensen op zeer diverse en creatieve wijze zingeving, religie en levenskunst beleven.

 

 

Naar jaarlijkse gewoonte zetten we een thema centraal, als rode draad doorheen het programma. De editie van 2016 staat in het teken van perfectie. Of net niet.

 

PERFECTIE… IS NIET VAN DEZE WERELD

 

Perfectie is niet van deze wereld. Maar wie bepaalt dat? Wie beslist wat perfect is en wat niet? En waarom is die ene persoon perfect en die andere niet? Is perfectie goed of slecht? Of geen van beide? Perfectionisme, wordt dat bij de positieve eigenschappen gerekend? Moet ik blij zijn als iemand mij een perfectionist noemt? En als perfectie niet van deze wereld is, van welke wereld is ze dan wel? In oktober gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen.

 

Singer-songwriter Eva De Roovere deelt ons haar antwoorden op deze vragen in het essay 'Ik is perfect', uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo. In tien persoonlijke brieven naar vrienden, collega's en idolen waagt ze zich aan een spirituele denkoefening over ons gevecht met de onweerstaanbare drang naar perfectie.

  

 

DOE MET ONS MEE! 

 

Voel je het kriebelen om in jouw buurt, stad, organisatie, school of instelling aan de slag te gaan rond dit thema? Steek een activiteit ineen rond perfectie en spiritualiteit en geef dit aan ons door. We bieden je een platform aan om niet alleen je activiteit, maar ook je verhaal en je werking te communiceren naar de buitenwereld.

Je kan jouw activiteit hier doorgeven. Binnenkort vind je op de website ook een overzicht van alle geplande activiteiten.

 

Op zoek naar inspiratie? Hier bieden we je verschillende recepten aan om een geslaagde activiteit uit te werken: een filmavond, een uitwisseling rond inspirerende boeken, een alternatieve stadswandeling... 

 

 

MEER INFO EN VRAGEN

 

Wil je meer informatie over de Maand van de Spiritualiteit?

Wil je een activiteit organiseren, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen?

Of ben je nog op zoek naar lokale partners?

 

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Fien Ingelbrecht via fien.ingelbrecht@yot.be of 0460 96 75 05 

 

De Maand van de Spiritualiteit

is een initiatief van YOT. Labo voor levensbeschouwing – ruimte voor perspectief

in samenwerking met talrijke partners: La Verna vzw, Zen Sangha Gent, Uitgeverij Lannoo, Medianetwerk PLUS, SPES Forum, Beroepsvereniging voor Katholieke pastores, Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede…