YOT

Aanbod » Projecten » STADSGIEREN

 STADSGIEREN

verdiepingsdagen voor scholen

 
INHOUD: Verdiepingsdag met diverse begeleiders op basis van het verhaal Stadsgieren. Start met theatervoorstelling in de kerk, gevolgd door diverse interactieve en wisselende workshops.

LOCATIE: H.-Magdalenakerk, In de Nieuwe Pastorie, de stad Brugge

WANNEER: op donderdagen in de periode september, oktober, november, april, mei, juni. Van 8.30 uur tot 16 uur.

VOORWAARDEN:

IDEE: De bezinningsdag kan worden verlengd met een avondprogramma en een overnachting in de kerk.


IETS VOOR JOUW KLAS OF GROEP? Contacteer dan Koen Dekorte, coördinator van YOT via info@yot.be of 050 33 68 18 (op dinsdag of donderdag)
 

 

STADSGIEREN
een waargebeurde vertelling

Stadsgieren is een eigentijds sprookje over de veelkleurigheid van de moderne stad en de onderstroom van alle dingen. Het vertelt het verhaal van een volk dat op drieste manier een vreemde stad probeert in te nemen. Telkens opnieuw stellen ze echter vast dat hun oorspronkelijk stoere voornemens op niets uitdraaien. Met vallen en opstaan probeert het volk de juiste balans te vinden tussen begrijpen en loslaten, tussen overzicht en deemoed, tussen vertwijfeling en zekerheid.

Via een ongewone verhaallijn en duistere karakters probeert Stadsgieren de lezer te bevreemden. Het verhaal bevat een 

proloog en vier delen van 12 hoofdstukken (in totaal 48 hoofdstukken). Elk deel wordt door een inleidend gedicht voorafgegaan. Voorproefje: beluister hier een fragment uit Stadsgieren.

 
Stadsgieren werd geschreven door Rudy Masschelein (leerkracht godsdienst en geschiedenis) in samenwerking met YOT en is verschenen bij uitgeverij Het Punt. Het boek telt 202 pagina's en is te verkrijgen bij YOT aan de prijs van 17 euro. Bestel jouw exemplaar via info@yot.be

  

HET VERHAAL STADSGIEREN

 
 
ANDERE ACTIVITEITEN OP BASIS VAN HET VERHAAL STADSGIEREN