YOT

De pastorie » Gebruik

Op zoek naar een inspirerende ruimte voor een vergadering of activiteit van jouw organisatie?

YOT stelt In de Nieuwe Pastorie graag ter beschikking van waardevolle initiatieven.

 

Je kan kiezen uit verschillende kamers:

 

 

HET RARITEITENKABINET (max. 25 personen)

Out-of-the-box denken kan je nergens beter dan in deze kamer. Wees zo vrij om zelf rariteiten toe te voegen. 
 
In huisnummer 40 kan je je bijeenkomst anders starten: neem een rariteit en bedenk wat dit voorwerp te maken heeft met jullie overleg. Een stuk van de muur is ‘uitgespaard’ voor filmprojectie: de film beschouwen we als het spiritueel glasraam van onze tijd. Deze kamer heeft dus drie vensters.

 

  

 

DE BRONNENKAMER (max. 8 personen)

Oude bronnen, nieuwe bronnen, geschreven bronnen of levende bronnen. Op zoek naar inspiratie? Hier vind je zeker iets. En anders, vraag het gewoon aan Patrick (op weekdagen, normaal tussen 10u en 12u).

 

In huisnummer 7 benadrukken we het belang van bronnen in de uitbouw van een gedragen en zinvol leven. Er is een beperkte verkoop van inspirerende boeken, maar er ligt ook materiaal om zomaar mee te nemen. 

 


DE PUB (max. 15 personen)

Hier moet je zijn op je zoektocht naar een hapje of een drankje. Doe alsof je thuis bent, maar vergeet de afwas niet!

 

Dit huis zonder nummer is meer een publieke ruimte waar toch huiselijkheid en sfeer centraal staan. De oude kast is gemaakt uit een cederboom die ooit nog stond in de tuin van Guido Gezelle. Hier vind je ook de weg naar buiten: de tuin met notelaar en christusdoorn.

 
 
 
 

HET BOUDOIR (max. 5 personen)

Even weg van de drukte? Neem je intrek in het boudoir. Een damesvertrek, maar niet enkel voor dames. 
 
Een boudoir is een plek waar de dame zich mooi maakt, meestal gelegen naast het slaapvertrek. Dames en schoonheid: daar moet een nieuwe pastorie werk van maken.
 
 
 
 
DE EERSTE VERDIEPING A (max. 25 personen) - B (max. 10 personen) - C (max. 5 personen)
Beneden hebben de verschillende kamers elk een eigen intentie en inrichting. Op de eerste verdieping is dat niet het geval.
 
Kamer A is wit en leeg. Zo word je uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan met jouw intenties en dromen.
Verplaats gerust meubilair en/of materiaal, op voorwaarde dat je alles terugplaatst bij vertrek. Of deed je een creatieve vondst die je aan ons wil tonen?
 
In kamer B tonen we dat ‘wit’ ook iets verbergt of maskeert. Je ziet een glimp van een bloemetjesmotief van vroeger behangpapier. Zo spreekt het verleden van de kamer nog even tot ons, ook via een bloemetje. De tafel diende vroeger om stoffen uit te rollen en te verknippen. Wat rol jij vandaag uit en valt er iets te verknippen?
 
In kamer C kan je een kleine expo ontdekken: het levend moNUment voor de toekomstige doden van Geert Peymen, dat in de zomer van 2014 in de Magdalenakerk te bezoeken was.
 
 
 

Alle ruimtes beschikken over uitstekende Wifi verbinding.

Eveneens ter beschikking: beamer, flipover en drank (koffie, thee, water en wijn).

Heb je vragen? Of wil je een of meerdere kamer(s) reserveren? Fien helpt je graag verder.