YOT

De pastorie » Over de pastorie

Sinds september 2013 heet YOT vzw u van harte welkom in haar nieuwste verwezenlijking: In de Nieuwe Pastorie. De pastoriewoning naast de Magdalenakerk werd door YOT onder handen genomen om zo de herwaardering van de oorspronkelijke functies van het gebouw te realiseren.

 

De leegstaande pastorie werd op zo’n manier ontsloten en vormgegeven dat het een inspiratie- en ervaringsruimte, een oefenplek in de Brugse binnenstad geworden is voor een brede groep mensen. De pastoriewoning krijgt zo een nieuwe maatschappelijke betekenis en vormt een tandem met de Magdalenakerk.

 

Met dit pilootproject biedt YOT een concreet antwoord op de vraag wat er met de 1200 pastoriewoningen in Vlaanderen kan gebeuren. Naast de noodzakelijke herbestemmingen is dit een pleidooi voor de herwaardering van de publieke en spirituele functie van het gegeven 'pastorie'. 

 

Deze oefenplek staat open voor alle geïnteresseerden in Vlaanderen. Mensen op zoek naar nieuwe perspectieven, zowel groepen als individuen, in de vrije tijd of in professionele context.