Het christelijke opinieweekblad Tertio, YOT vzw (labo voor levensbeschouwing en ruimte voor perspectief) en Berne Media (uitgeverij abdij van Berne) nodigen u van harte uit op vrijdag 29 november 2019 om 19.30 uur voor de boekpresentatie van het boek: 

Drijf-veer – De angst voorbij

“Wees niet bang! Heb moed en wees stoer. Laat je niet bang maken en leef voorbij de angst.” Die zinnen vormen het uitgangspunt in het boek Drijf-veer van dominicanes Holkje van der Veer. De oproep “Wees niet bang” staat naar verluidt wel 365 keer in de Bijbel, voor elke dag één keer. Dat is een mooie gedachte en een duwtje in de rug om elke dag met vertrouwen in het leven te staan. Vanuit diverse invalshoeken verkent de auteur wat achter die Bijbelse oproep kan schuilgaan. Daarbij luistert ze naar ervaringsdeskundigen zoals een bootvluchteling, een verpleegkundige en een student die wacht op een medische ingreep. Ook gedichten, observaties en eigen inzichten verrijken het boek waarin het gaat over de moed om niet te vluchten, om vol te houden en om altijd opnieuw te beginnen.

Holkje van der Veer (1962) is een vrijgevochten Amsterdamse. Ze studeerde cultureel en agogisch werk en theologie. In 1986 trad ze in bij de dominicanessen. Eerder publiceerde ze de boeken Verlangen als antwoord (2013) en Veer-kracht. Spiritueel leven met een bijzonder lichaam (2016).

RESPONDENTEN

Stephan van Erp (1966) doceert fundamentele theologie aan de KU Leuven en is bijzonder hoogleraar Edward Schillebeeckx aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde onder andere het boek De onvoltooide eeuw. Voorlopers van een katholieke cultuur (2015). Dit jaar verscheen onder zijn redactie The T&T Clark Handbook to Edward Schillebeeckx.

Sabine Vanquaethem (1961) studeerde regentaat Frans-Geschiedenis-Godsdienst en behaalde een bachelor Gezinswetenschappen. Na jobs in de jeugdbeweging en het onderwijs en verdere studies Sociaal Hoger Onderwijs kwam ze in contact met de Arkgemeenschappen van Jean Vanier. Tien jaar lang was ze directeur en gemeenschapsverantwoordelijke voor de Ark Moerkerke-Brugge. Nu werkt ze er als kwaliteitscoördinator. Voorts is ze een van de vrouwelijke voorgangers in de vieringen van de liturgische gemeenschap De Lier in Brugge. 

 
PRAKTISCH

Vrijdag 29 november 2019 / 19.30 uur

Heilige-Magdalenakerk, Schaarstraat/Stalijzerstraat, 8000 Brugge

Dominicanes Holkje van der Veer leidt haar boek in waarna theoloog Stephan van Erp en Sabine Vanquaethem hun impressie van het boek geven. Voor de muzikale intermezzo's staat Tertio-redacteur Geert De Cubber en zijn zoon Mats in.

Deelname is gratis. Gelieve wel vooraf in te schrijven vóór 18 november via secretariaat@tertio.be 

uitnodiging in pdf