Op het officieel ontvangstmoment op woensdag 16 december 2020 om 18.30 u.in de H.-Magdalenakerk (Schaarstraat te Brugge, nabij Astridpark) willen we een boodschap van verbondenheid, vrede en solidariteit uitdragen waar de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen zich in herkennen.

  • Verwelkoming namens alle organisatoren
  • Mensen getuigen over hun persoonlijke zoektocht naar licht en woord en beeld
  • Officiële ontvangst 
  • Lichtende liederen
  • Het internationaal Vredeslicht wordt doorgegeven aan alle mensen en organisaties van goede wil. Een licht – als teken van vrede – wordt van mens tot mens gebracht.

Kom je namens een organisatie het vredeslicht halen ?Breng dan het logo van jouw organisatie mee. We verzamelen alle logo's in de kerk en maken zo zichtbaar waar het vredeslicht overal aanwezig is in de regio.

Iedereen die dit wenst, kan het licht komen afhalen tijdens dit ontvangstmoment. Breng eventueel jouw lantaarn of windlicht mee om het licht verder te verspreiden in jouw buurt, instelling of organisatie.

Je kan ook ter plaatse een bijzonder windlichtje aankopen om het licht mee naar huis te nemen. Aan alle aanwezigen bieden we, naast het licht, ook een (warm) drankje aan.

Lees ook dit artikel in Kerk en Leven over het vredeslicht in Brugge.

Vierkant tegen eenzaamheid.

Mensen willen niet alleen over vrede spreken in Brugge, men wil ook effectief de handen uit de mouwen steken, een actieve bijdrage leveren om iets voor de vrede en een menswaardige samenleving te doen. Samen een licht aansteken en voelen dat het de samenleving ten goede komt – vooral in periode van de feestdagen, waar we naar warmte en affectie zoeken. Dit positief verhaal verbindt verschillende generaties en bevolkingsgroepen met elkaar. Met het Vredeslicht verzetten we ons ‘vierkant tegen eenzaamheid’ en lanceren een oproep om letterlijk ‘licht’ te brengen naar elkaar.

www.vredeslicht.be 

Aanwezigheid van het vredeslicht in de Magdalenakerk

De Magdalenakerk herbergt nog tot en met 26/12 het vredeslicht. Je kan tijdens de openingsuren van de kerk nog licht komen halen voor jezelf of om verder te verspreiden.
Er zijn ook gratis wenskaarten 'ik wens jou' ter beschikking om een boodschap te schrijven voor mensen die ziek of eenzaam zijn of zich in detentie bevinden. Zodat ook zij de warmte van het vredeslicht mogen ervaren.

Kom je namens een organisatie, breng dan het logo mee van jouw organisatie en geef het een plaatsje in de kerk naast de andere deelnemers.

De kerk is van donderdag 19 december tot 26 december elke dag open van 13u tot 18u (kerstdag 25/12 gesloten).

Het Vredeslicht wordt vanuit Deinze naar Brugge gelopen.

Op dinsdag 17 december rond 18u start de tocht met het vredeslicht vanuit Deinze naar Brugge. Het vredeslicht wordt doorgegeven van hand tot hand . JC De Pinte, JC uit Aalter en Atletiekclub Beverhout lopen het tot in Beernem. De volgende dag gaat het verder via Oostkamp. Hiervoor zorgt atletiekclub Flac. Rond 17u30 wordt het vredeslicht aan de grens doorgegeven aan de atletiekverenigingen in Brugge.

Dit is het laatste stukje van het parcours dat de lopers zullen afleggen: Vaartdijkstraat, Kanaaleiland, Bargeplein , Buiten Begijnenvest. T.h.v. de Oostmeers lopen ze over het Koning Albert I-park naar het Zand - Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Breidelstraat, Burg, Blinde Ezelstraat, Vismarkt, Jozef Suveestraat, Stalijzerstraat tot aan de Magdalenakerk.

Na een tocht van meer dan 4500 km komt het vredeslicht aan in Brugge op woensdag 18 december 2019 om 18u30