De afgoden of mythologische monsters verbeelden de angst die mensen eigen is. Zoals de angst van het kind dat bang is om in het donker te slapen. Het Nieuwe Testament ontmaskert de ‘machten’ als niet bestaand en wil ze negeren. Het Oude Testament onderkent de realiteit van de menselijke angst voor deze ‘machten’.

Anne-Flor Vanmeenen en Koen Dekorte gaan met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Anne-Flor Vanmeenen (1981) studeerde filosofie en is werkzaam als vrijzinnig humanistisch consult bij HuisvandeMens. Ze begeleidt daarbij mensen met levensvragen en/of moeilijke situaties.

Koen Dekorte (1965) is coördinator van YOT vzw.

Praktisch

Deelnameprijs: 8 euro (tekstmateriaal en drankje inbegrepen). Betaling cash ter plaatse.

Locatie: In de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge

Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel, in dialoog en ontstoffen we zo de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

Inschrijven

Data

18/03/19 20:00 - 22:00

Anne-Flor Vanmeenen en Koen Dekorte over "Depressie en geloof in het Oude Testament"