De eerste avond staan we stil bij het hedendaagse levensgevoel: we zijn met deze wereld in een Apocalyps beland. We maken ruim tijd om het kunstwerk tot ons te laten doordringen. Er is een korte uitwisseling van ervaringen. Met bijbelkenner Jean Bastiaens bestuderen we het boek Apocalyps. We ontdekken dat crisis ook ontsluiering en doorgang betekent. 

Met Jean Bastiaens [Bijbelexpert en directeur Bijbelhuis], Koen Dekorte [coördinator YOT].

Meer info over deze reeks.

Meer info over het Babelatelier. 

Reflectie op de avond door Sunity

21 maart 2022 bracht ons eerste Babelatelier van 2022 ons samen in de Magdalenakerk.
Tijdens deze sessie maakten we tijd en ruimte om het monumentale Tantalusbeeld van beeldend kunstenaar Piet Peere tot ons te laten doordringen. We deelden onze persoonlijke verhouding tot het kunstwerk.
Vertrekkend vanuit de Bijbelse Apocalyps bracht Bijbelkenner Jean Bastiaens ons inhoudelijke input om stil te staan bij de actuele waarde van de Apocalyps. Hij typeert het boek Openbaring als verzetsliteratuur. Literatuur bedoeld om toekomstperspectief te geven aan mensen die leven in een verscheurde wereld. Hoe machteloos we ook kunnen toekijken naar de vernietigende oorlog die momenteel in Oekraïne woedt, net door de demonen van onze tijd te benoemen, het lijden durven in de ogen zien, kun je ook hoop zien. Hoop op veerkracht, hoop op verzoening en heropbouw. De kracht van het Tantaluskunstwerk zit net vervat in de tijdloze en allesomvattende verwarring tussen wanhoop en hoop. Maar zoals elk sprekend kunstwerk, laat dat zich niet in hokjes duwen, het biedt de kijker de vrijheid om zijn of haar persoonlijke reflecties te maken. Wat brengt het kunstwerk bij jou teweeg? Kom een bezoekje brengen in de Magdalenakerk en schrijf je gevoel neer in ons visiteboek. 

Data

Er zijn momenteel nog geen data beschikbaar.