De vroege christenen houden zich niet zo met politiek bezig. Overheid en kerk staan er op gespannen voet met elkaar. Daar tegenover staat de Hebreeuwse Bijbel, waar de opdracht van de profeten telkens ook een politieke dimensie heeft. De profeten waken over elk misbruik van macht, of die nu van ‘het paleis’ komt of van ‘de tempel’. Kiezen tegen onrecht is altijd kleur bekennen.

Didier Vanderslycke en Koen Dekorte gaan met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Didier Vanderslycke (1958) coördineert ORBIT vzw. Hij is maatschappelijk werker en priester van het bisdom Antwerpen. Hij is betrokken in verschillende middenveldorganisaties rond de thema’s racisme, diversiteit en migratie. Didier is voorzitter van OR.C.A. vzw (Organisatie voor clandestiene arbeidsmigranten) en afgevaardigd bestuurder van PICUM vzw (Platform International Coöperation on Undocumented Migrants).

Koen Dekorte (1965) is coördinator van YOT vzw.

Praktisch

Deelnameprijs: 8 euro (tekstmateriaal en drankje inbegrepen). Betaling cash ter plaatse.

Locatie: In de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge

Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel, in dialoog en ontstoffen we zo de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

Data

03/12/18 20:00 - 22:00

Didier Vanderslycke en Pieter Vandecasteele over "Politiek en geloof in het Oude Testament"