Profetisch spreken en handelen is de waan van de dag en de mythen van de tijd doorzien en doorprikken. Profetisch geïnspireerde mensen laten zich niets wijs maken, maar behouden voldoende afstand  om de consequenties van persoonlijke en maatschappelijke keuzes aanschouwelijk te maken. Dit vraagt om vrijheid en om vrijmoedigheid.

Eline Van Steenkiste en Koen Dekorte gaan met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Eline Van Steenkiste (1990) is theologe en godsdienstleerkracht. Ze is gepassioneerd door nieuwe vormen van geloofsbeleving op vlak van spiritualiteit, liturgie, kunst en architectuur.

Koen Dekorte (1965) is coördinator van YOT vzw.

Praktisch

Deelnameprijs: 8 euro (tekstmateriaal en drankje inbegrepen). Betaling cash ter plaatse.

Locatie: In de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge

Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel, in dialoog en ontstoffen we zo de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

Data

11/02/19 20:00 - 22:00

Eline Van Steenkiste en Koen Dekorte over "Profetie en geloof in het Oude Testament"