In het Babelatelier 2020-2021 vertrekken we van de inzichten uit het boek ‘GOD 9.0.’. Dit boek biedt een helder kader om jouw eigen spirituele groei te zien én begripvol om te gaan met de verschillen die je opmerkt in de benadering van geloof en christendom in jouw organisatie, vriendenkring, school, pastorale werkgroep, bisdom en in de bredere samenleving.

GOD 5.0

Deze avond gaat over het godsbeeld 5.0: oranje. Dit godsbeeld wordt gelinkt aan het centraal thema "Vrijheid". Kernwoorden daarbij zijn: Welvaart, rationaliteit, succes - winnaars/verliezers - seculier, efficiënt - vertrouwen op het verstand - persoonlijke verantwoordelijkheid, dialectisch denken - experts, ondernemers, het verlichte ik - zoekgeraakte God, persoonlijke God. 
Eline Van Steenkiste gaat in gesprek met de benedictijn Benoît Standaert.

Over de sprekers

Benoît Standaert (1945) is benedictijn in de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken-Brugge. Hij studeerde in Rome, Jeruzalem en Nijmegen. In binnen- en buitenland is hij betrokken bij vormings- en opleidingswerk. Hij schreef een groot aantal boeken onder andere over de psalmen, ('Leven met de psalmen'), over 'Spiritualiteit als levenskunst', en over het wezenlijke van het christendom. Zijn boek 'De Jezusruimte' werd een spraakmakend boek dat ondertussen in verschillende talen verscheen. Hij maakte ook kennis met het zenboeddhisme en verbleef in verschillende zenkloosters in Japan.

Eline Van Steenkiste (1990) is stafmedewerker bij YOT vzw. Zij studeerde interieurarchitectuur en theologie. Daarnaast is zij pastoraal werkster in het WZC St-Jozef te Oostkamp.

Praktisch

Maandag 1 februari 2021 van 20 tot 22 uur.

Deelnameprijs: 10 euro, betaling cash ter plaatse

Locatie: Bijbelhuis Zevenkerken

Over het Babelatelier
De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Ook voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo ontstoffen we de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

De Babelateliers richten zich naar ieder die zijn eigen denken wil doorbreken en verruimen. Voorkennis of één of andere vorm van geloof is zeker geen vereiste.

Meer info over het Babelatelier en de andere bijeenkomsten

Meer info over het boek en de thematiek.