In het Babelatelier 2020-2021 vertrekken we van de inzichten uit het boek ‘GOD 9.0.’. Dit boek biedt een helder kader om jouw eigen spirituele groei te zien én begripvol om te gaan met de verschillen die je opmerkt in de benadering van geloof en christendom in jouw organisatie, vriendenkring, school, pastorale werkgroep, bisdom en in de bredere samenleving.

GOD 5.0

Deze avond gaat over het godsbeeld 5.0: oranje. Dit godsbeeld wordt gelinkt aan het centraal thema "Vrijheid". Kernwoorden daarbij zijn: Welvaart, rationaliteit, succes - winnaars/verliezers - seculier, efficiënt - vertrouwen op het verstand - persoonlijke verantwoordelijkheid, dialectisch denken - experts, ondernemers, het verlichte ik - zoekgeraakte God, persoonlijke God. 
Eline Van Steenkiste gaat in gesprek met Jean Bastiaens. 

Enkele thema's die aan bod komen: Onze omgang met de klimaatcrisis, de rol van cijfers en de coronacrisis.

Over de sprekers

Eline Van Steenkiste (1990) is stafmedewerker bij YOT vzw. Zij studeerde interieurarchitectuur en theologie. Daarnaast is zij pastoraal werkster in het WZC St-Jozef te Oostkamp.

Jean Bastiaens (1957) is diaken in het bisdom Antwerpen, maar momenteel werkzaam als directeur van de Bijbeldienst Bisdom Brugge en Bijbelhuis Zevenkerken. Hij is nieuwtestamenticus en doctoreerde op een proefschrift over interpretaties van Jesaja 53 in het Nieuwe Testament.

Praktisch

Maandag 1 februari 2021 van 20 tot 21.30 uur.

Deelnameprijs: vrijwillige bijdrage (te storten op het rekeningnummer van YOT vzw: BE41 7775 9427 3610. Stalijzerstraat 19 te 8000 Brugge. Wil in de mededeling jouw naam + Babelatelier vermelden.) 

Locatie: online 
We zullen voor het eerst een online-versie van het Babelatelier houden.

Hoe gaat het in z'n werk?

- je schrijft je in voor dit Babelatelier via de inschrijfmodule onderaan deze pagina.

- 15 minuten voor de start van het babelatelier, sturen wij je een mail met een link om deel te nemen aan het videogesprek.

-  wanneer je op deze link klinkt, zal het programma Teams openen. Je hoeft dit programma niet te installeren op je computer. Je kunt namelijk kiezen voor de optie: "openen in webbrowser" (let op: werkt niet met Safari)

Indien jouw pc geen ingebouwde microfoon heeft, kun je een koptelefoon met microfoon gebruiken.

Programma

- inleiding door Eline Van Steenkiste (5 min.)

- filmpje (30 minuten) van Jean Bastiaens over GOD 5.0. 

PAUZE met creatieve interventie (10 min.)

- actualisering door Eline Van Steenkiste (20 min.)

- opdeling in gespreksgroepjes (20 min.)

- afronden

Over het Babelatelier


De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Ook voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo ontstoffen we de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

De Babelateliers richten zich naar ieder die zijn eigen denken wil doorbreken en verruimen. Voorkennis of één of andere vorm van geloof is zeker geen vereiste.

Meer info over het Babelatelier en de andere bijeenkomsten

Meer info over het boek en de thematiek. 

Gelieve akkoord te gaan met het gebruik van cookies om het inschrijvingsformulier te gebruiken.

Data

01/02/21 20:00 - 21:30

Babelatelier GOD 5.0