Velen zijn geneigd te denken dat er een brede afgrond gaapt tussen het Oude Testament en het Nieuwe Testament. Een immens misverstand! Zonder Oude Testament zou er nooit een Nieuwe Testament bestaan hebben. Meer zelfs: de fundamentele patronen van Jezus’ evangelie zijn gebaseerd op de patronen van de Joodse Tora. En toch behoudt het Oude Testament een ‘tegoed’ ten opzichte van het Nieuwe!

Kevin Mouton en Jean Bastiaens gaan met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Kevin Mouton (1970) is romanist en leerkracht aan de Abdijschool van Zevenkerken. Hij heeft een passie voor Franse literatuur en geschiedenis, en heeft een bijzondere interesse voor ritme en betekenis in diverse talen waaronder een aantal Romaanse talen, naast Latijn, Grieks en Hebreeuws.

Jean Bastiaens (1957) is diaken in het bisdom Antwerpen, maar momenteel werkzaam als directeur van de Bijbeldienst Bisdom Brugge & Bijbelhuis Zevenkerken. Hij is nieuwtestamenticus en doctoreerde op een proefschrift over interpretaties van Jesaja 53 in het Nieuwe Testament. Hij geeft les aan de Theologische Academie te Brugge.

Praktisch

Deelnameprijs: 8 euro (tekstmateriaal en drankje inbegrepen). Betaling cash ter plaatse.

Locatie: In de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge

Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel, in dialoog en ontstoffen we zo de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

Data

03/06/19 20:00 - 22:00

Kevin Mouton en Jean Bastiaens over "Wat hebben het Oude en Nieuwe Testament gemeen?"