Maria Magdalena heeft vele gezichten. Volgens een bekende legende is zij na vervolging in Israël gevlucht en door toeval aangespoeld aan de zuidkust van Frankrijk, in de buurt van het huidige Marseille. Daar is zij gaan werken als verkondigster, totdat zij een thuis vond in een grot. In die grot heeft zij tal van mystieke ervaringen gehad. De legenda aurea en Petrarca weten er ons meer over te vertellen!

Ness Vanthournout en Koen Dekorte gaan met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Ness Vanthournout is creatief therapeut en docente levensbeschouwelijk leren aan de Vives Hogeschool.

Koen Dekorte is coördinator van YOT vzw.

Praktisch

Datum: 2 maart 2020 om 20 u.

Deelnameprijs: 8 euro, betaling cash ter plaatse

Locatie: In de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstaat 19, 8000 Brugge

Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Ook voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo ontstoffen we de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

Inschrijven

Data

02/03/20 20:00 - 22:00

Babelatelier - Maria Magdalena: de legende van een mystica