I’ve been changes, yes really changed - Maria Magdalena in ‘I don’t know how to love him’ uit de musical ‘Jesus Christ superstar’.
Dit babelatelier is wegens corona geannuleerd. We onderzoeken of we de dialoog met Kristien Hemmerechts over Maria Magdalena alsnog kunnen organiseren op een later moment.
De figuur van Maria Magdalena is een blijvende bron van inspiratie voor schrijvers. Vanwaar komt die fascinatie en wat is de betekenis van dat veelzijdig personage voor ons vandaag? Kristien Hemmerechts las voor ons drie boeken uit het ruime aanbod en geeft van daaruit haar eigen kijk op Maria Magdalena.
Dan Brown, The Da Vinci Code (2008), vertaald als De Da Vinci code
Marianne Fredriksson, Volgens Maria Magdalena (2007)
Kathleen McGowan, The Expected One (2006), vertaald als Het Magdalena Mysterie, eerste deel van een trilogie
Een gesprek over vrouwelijkheid, vrijheid, sensualiteit, de graal, idolatrie en over wat heilig is. Een avond over geloof, hoop en liefde.
Over de sprekers
Kristien Hemmerechts is auteur van romans en non-fictie werken en docente creatief schrijven aan de KU Leuven. [foto Kristien: Diana Putters]
Koen Dekorte is coördinator van YOT vzw en modereert de avond.
Praktisch
Datum: Dit babelatelier is verzet naar maandag 8 juni om 20 u. (Indien de omstandigheden het ons toelaten)
Deelnameprijs: 8 euro, betaling cash ter plaatse
Locatie: Heilige Magdalenakerk, Schaarstraat z/n, 8000 Brugge
Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.
Over het Babelatelier
De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Ook voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.
Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo ontstoffen we de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.