Wie is Maria Magdalena en in welke verhouding stond zij tot Jezus? Was zij misschien uitwisselbaar met ‘de beminde leerling’ uit het Johannesevangelie? Op basis van het schilderij van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci zou je dat misschien kunnen denken. Er is in de geschiedenis een lang spoor getrokken van Maria, de graal en een in verborgenheid levend nageslacht. Hoe moeten we de Da Vinci Code van Dan Brown in dit opzicht lezen en waarderen?

Kristien Hemmerechts en Koen Dekorte gaan met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Kristien Hemmerechts is auteur van romans en non-fictie werken en docente creatief schrijven aan de KU Leuven.

Koen Dekorte is coördinator van YOT vzw.

Praktisch

Datum: maandag 4 mei om 20 u

Deelnameprijs: 8 euro, betaling cash ter plaatse

Locatie: Heilige Magdalenakerk, Schaarstraat z/n, 8000 Brugge

Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Ook voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo ontstoffen we de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

Inschrijven

Data

04/05/20 20:00 - 22:00

Babelatelier - Maria Magdalena & De Da Vinci Code