Wie is Maria Magdalena? Die vraag houdt mensen al eeuwen bezig. Is ze een vrouw van hoge afkomst? Of is ze een ‘lage vrouw’, een gewezen prostituee? De traditie in het westen heeft haar inderdaad lange tijd met name door die ogen gezien. Zij was ‘de boetvaardige zondares’. Waar komt die typologie vandaan? En wat zijn de nadelen en voordelen van deze typologie ?

Vandaag worden sekswerkers veeleer beschouwd als slachtoffers. Maar kunnen we dit veralgemenen? Zeer zeker niet, vindt gemeenteraadslid Brigitte Balfoort, tevens voorzitter van Vrouw & Maatschappij Brugge. Naar aanleiding van het Babelatelier ging ze op onderzoek naar de actuele omkadering van sekswerk. Haar interpellatie in de Brugse gemeenteraad van september jl. haalde alvast het nationale nieuws. Want ja, prostitutie is van alle tijden en van alle plaatsen. Dus ook in Brugge waar het fenomeen niet zichtbaar is. Wie zijn de Maria Magdalena’s van vandaag? En hoe kunnen wij, net als Jezus, hen de hand reiken?

Daarover gaan Brigitte Balfoort en Koen Dekorte met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Brigitte Balfoort is etiquetteconsultant, auteur, gemeenteraadslid en voorzitter van Vrouw & Maatschappij Brugge.

Koen Dekorte is coördinator van YOT vzw.

Praktisch

Deelnameprijs: 8 euro, betaling cash ter plaatse

Locatie: Heilige Magdalenakerk, Schaarstraat z/n, 8000 Brugge

Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Ook voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo ontstoffen we de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

Inschrijven

Data

04/11/19 20:00 - 22:00

Babelatelier - Maria Magdalena in het red light district