Met Rika Ponnet in gesprek over erotiek en seks, met het Oude Testament als inspiratiebron ?!

Wist je dat seksualiteit ook een plaats krijgt in het Oude Testament? Zoek maar eens het lied der liederen, het boek Hooglied, op. Maar ook andere Bijbelteksten geven lichamelijkheid en erotiek een plaats. De Hebreeuwse Bijbel laat ons zien dat de schepping, de aarde, tov is.

Rika Ponnet en Koen Dekorte gaan met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Rika Ponnet (1968) is relatiebemiddelaar en auteur van de boeken "Blijf bij mij" (2012) en "Alleen met jou" (2018).

Koen Dekorte (1965) is coördinator van YOT vzw.

Praktisch

Datum: Maandag 6 mei van 20 tot 22 uur

Locatie: Heilige Magdalenakerk, Schaarstraat z/n, 8000 Brugge

Deelnameprijs: 8 euro, betaling cash ter plaatse.

Inschrijven is noodzakelijk via de inschrijfmodule hieronder. De inschrijfmodule doet het blijkbaar niet altijd. Geen zorgen, de kerk is groot en er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel, in dialoog en ontstoffen we zo de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

Data

06/05/19 20:00 - 22:00

Rika Ponnet en Koen Dekorte over "Erotiek en geloof in het Oude Testament"