In juni 2016 kwam er bericht uit het Vaticaan dat op aandringen van paus Franciscus eerherstel werd gegeven aan Maria Magdalena. Te lang was haar naam en identiteit verwisseld met die van een andere vrouw, een prostitué. Terwijl Maria Magdalena kroongetuige is van de verrijzenis van Jezus. Zij staat nu op dezelfde hoogte als de apostelen, en heeft een eigen feestdag gekregen (22 juli). Wat is hier aan de hand? Kom het mee uitklaren!

Praktisch: maandag 11 juni 2018 van 20 tot 22 uur. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen: Brugge, Heilige Magdalenakerk of In de Nieuwe Pastorie, (Stalijzerstraat 19) in Brugge. Bijdrage 8 euro, betaling cash ter plaatse. Inschrijving gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Sprekers: Sabine Vanquaethem & Jean Bastiaens

Sabine Vanquaethem is stafmedewerker van de Arkgemeenschap Moerkerke-Brugge en voorganger in de vieringen van de Liergemeenschap in Brugge.

Jean Bastiaens is nieuwtestamenticus, directeur van de Bijbeldienst Bisdom Brugge & Bijbelhuis Zevenkerken en docent aan het Grootseminarie van Brugge.

Data

11/06/18 20:00 - 22:00

Babelatelier - Waarom het tijd wordt om Maria Magdalena in ere te herstellen

02/10/17 - 11/06/18

Babelatelier [alle zeven tastgesprekken]