De leesclub “Samen een interessant boek lezen” biedt de kans om een boek onder de knie te krijgen, dat de moeite waard is om voor jezelf of met anderen te uit te diepen. In het najaar 2017 staat het boek  “Leven van wat komt. Een katholiek uitzicht op de samenleving” van de Nederlandse theoloog Erik Borgman op het programma. Het boek, uitgegeven door Meinema, kost 17 euro in de boekhandel en kan men ook op websites bestellen.  

Inhoud

Vanuit de christelijke traditie aankijken tegen brandende maatschappelijke kwesties vandaag. Borgman is voortdurend in gesprek met andere stemmen en zoekers. Enkele titels van hoofdstukken: contemplatieve verbondenheid, gebroken beeld van God, bloeiende wildernis, van schaarste naar zegen, verlossing uit sprakeloosheid.

Werkwijze

Per beurt wordt een stuk leesstof voorbereid. Met de groep vragen we eerst: wat zegt de auteur hier? Daarna wordt vrij van gedachten gewisseld.

Data 

De leesclub vindt plaats op zes vrijdagen: 22 september, 6 en 20 oktober, (pauze herfstvakantie), 17 november – 1 en 15 december, telkens van 10.30 uur tot 12 uur in de Nieuwe Pastorie, Brugge. Moderator is Geert Delbeke. Vrije bijdrage voor verwarming en drank.

 

Iets voor jou?

Stuur een e-mail naar geert.delbeke@telenet.be. Ook bellen kan: 050 33 48 81