Maak kennis met de STAF en de BELEIDSPLOEG

YOT bestaat uit een bont team aan mensen die elk op hun eigen manier bijdragen aan de werking. Zin om mee te doen? 

Ontdek hier wie welke taak op zich neemt binnen YOT.

Koen Dekorte

Koen Dekorte (1965) is sinds 2002 coördinator van YOT. Hij studeerde maatschappelijk werk, filosofie en godsdienst. 

Zijn interesse gaat naar het filmkunstwerk als spiritueel glasraam van onze tijd en de boeiende relatie tussen christendom en moderniteit. Daarnaast is hij gebeten door de microbe van de Argentijnse tango en vindt hij rust en strijdvaardigheid in de poëzie van Huub Oosterhuis. Hij is medeoprichter van het liturgisch initiatief De Lier. Aan de Katholieke Hogeschool Vives doceert hij levensbeschouwelijke vakken en beeldeducatie in het studiegebied Onderwijs.

Koen is getrouwd met Jessika D’haene en vader van drie dochters: Janne, Linde en Wietse.

Eline Van Steenkiste

Eline Van Steenkiste (1990) studeerde theologie en interieurarchitectuur. Een op het eerste zicht vreemde combinatie, maar de keuze voor beide studies is bezield vanuit éénzelfde thema: de schoonheid van rituelen en zingeving in de moderne ruimte. 

Na enkele jaren als godsdienstleerkracht op weg te zijn geweest met leerlingen, koos Eline ervoor om het op weg zijn te beleven door het maken van een wereldreis. Hier kwam zij in contact met diverse culturen en verhalen van mensen die haar blik op het leven verder openden.

Enkele passies van Eline zijn: al wat beweegt op het vlak van nieuwe rituelen, schilderen van de mens en natuur, zingen, filosofie, lange wandelingen maken in de natuur, meditatie en helende massage. 

Eline is ook werkzaam in het Leef-en zorgdorp Sint-Jozef Oostkamp. Ze is getrouwd met Niels van ’t Hul en mama van Dewi en Amos. 

Christian Cardinael

Christian Cardinael is papa van Sabine en Thomas, schoonpapa van Stijn en opa van Lars en Niels. Geboren in Brugge, en er altijd graag gewoond en verbonden gevoeld. Hij komt uit een groot gezin als vierde kind, met twee broers en drie zussen. Sinds juli 2019 is hij met pensioen na een gevarieerde loopbaan als (zelfstandig) fotograaf, verkoper, opleidingscoach en ambtenaar. In zijn vrije tijd fiets en wandelt hij vooral. Als 'handige harry' is hij graag bezig met klussen in huis en buiten.

In 2012 fietste hij naar Compostela en maakte de daarop volgende jaren enkele voettochten. Ondertussen is hij vrijwilliger bij het Vlaams Compostelagenootschap waar hij instaat voor het opmaken en versturen van de geloofsbrieven en de stempelboekjes. Het spirituele van de pelgrimstochten en de ontmoetingen is voor hem een bijzondere ervaring geworden.

Sabine Vanquaethem

Sabine Vanquaethem (1961) studeerde regentaat Frans-Geschiedenis-Godsdienst en bachelor Gezinswetenschappen. Ze startte als provinciaal vrijgestelde voor VKSJ-West-Vlaanderen en was daarna een tiental jaar werkzaam in het onderwijs. Na studies Sociaal Hoger Onderwijs kwam ze in contact met de Arkgemeenschappen van Jean Vanier. Tien jaar lang was ze er aan de slag als directeur en gemeenschapsverantwoordelijke voor de Arkgemeenschap Moerkerke-Brugge. Momenteel werkt ze er als kwaliteitscoördinator.

Sabine is één van de vrouwelijke voorgangers in de vieringen van de Lier te Brugge. Ze is gehuwd met Jan De Vriese en moeder van drie (ondertussen al volwassen) kinderen.

Chris Crop

Chris (1952) is vrijwilligerscoach bij YOT. Chris werkte als verpleegkundige in woonzorgcentrum Avondrust. In 2001 ging ze werken bij het palliatief netwerk vaarvan een 4-tal jaar op de palliatieve eenheid en daarna 15 jaar in het palliatief dagcentrum Heidehuis. In 2017 is ze met pensioen gegaan en zo kwam er tijd vrij om vrijwilligerswerk op te nemen.

Chris houdt vooral van wandelen en de natuur, lezen, spiritualiteit en af en toe oppas bij haar kleinkinderen. Haar passie is mensen samenbrengen en luisteren naar hun verhaal.

Koen De Fruyt

Koen De Fruyt (1965) is gehuwd met Greet Tuerlinckx en vader van vier zonen. Na zijn studies godsdienstwetenschappen en systematische theologie aan de KU Leuven kwam hij in 1993 in de sector Geestelijke Gezondheidszorg terecht. Momenteel is hij diensthoofd Zinzorg & Pastoraal in het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus te Beernem en diensthoofd Identiteit op het Provincialaat van de Broeders van Liefde te Gent. Koen is gefascineerd door de rol die verhalen spelen in het zoeken van mensen naar een zinvol en evenwichtig leven. Tegelijk is hij ook al meer dan de helft van zijn leven geboeid door de wereld van de stille meditatie, in het bijzonder van het zenboeddhisme. Ontspannen doet hij door te werken in zijn tuin, met zijn gezin rustige oorden op te zoeken en zich te verdiepen in de beeldvorming in oude boeken over zijn geboortestad Brugge.

Adrie Oosterling

Adrie Oosterling (1948) volgde een lerarenopleiding, studeerde Engels, volgde opleidingen aan het conservatorium te Rotterdam (schoolmuziek en zang), liet zich scholen bij cabaretière Hetty Blok en doceerde ongeveer 20 jaar Engels en muziek in het middelbaar onderwijs. Ook gaf hij daar godsdienstlessen. Op kerkelijk gebied was hij ongeveer 20 jaar actief als cantor-organist van een protestantse gemeente in West Zeeuws-Vlaanderen. Vanaf 1985 ontwikkelde hij de cultuur-historische formule Het Vlaemsche Erfgoed te Groede (Zeeuws-Vlaanderen) en startte daar zijn Huistheater De Twee Duiven. Sindsdien is Adrie werkzaam als kleinkunstenaar, schrijft zijn eigen theaterprogramma’s en speelt die in Nederland en Vlaanderen.

Patrick Perquy

Na een korte ziekte is onze vriend en YOT-medewerker Patrick Perquy overleden.

De stoel in onze bronnenkamer is leeg. We voelen ons verbonden in gebed, verdriet en diepe dankbaarheid met zovelen die Patrick gekend hebben.

Patricks leven en denken blijven een inspiratie voor de werking en het team van YOT.