Maak kennis met de STAF en het DAGELIJKS BESTUUR
YOT bestaat uit een bont team aan mensen die elk op hun eigen manier bijdragen aan de werking. Zin om mee te doen?
Ontdek hier wie welke taak op zich neemt binnen YOT.
Hier vind je alvast de STAF en DAGELIJKS BESTUUR:
Koen Dekorte
Koen Dekorte (1965) is sinds 2002 coördinator van YOT. Hij studeerde maatschappelijk werk, filosofie en godsdienst.
Zijn interesse gaat naar het filmkunstwerk als spiritueel glasraam van onze tijd en de boeiende relatie tussen christendom en moderniteit. Daarnaast is hij gebeten door de microbe van de Argentijnse tango en vindt hij rust en strijdvaardigheid in de poëzie van Huub Oosterhuis. Hij is medeoprichter van het liturgisch initiatief De Lier. Aan de Katholieke Hogeschool Vives doceert hij levensbeschouwelijke vakken en beeldeducatie in het studiegebied Onderwijs.
Koen is getrouwd met Jessika D’haene en vader van drie dochters: Janne, Linde en Wietse.
Eline Van Steenkiste
Eline Van Steenkiste (1990) studeerde theologie en interieurarchitectuur. Een op het eerste zicht vreemde combinatie, maar de keuze voor beide studies is bezield vanuit éénzelfde thema: de schoonheid van rituelen en zingeving in de moderne ruimte.
Na enkele jaren als godsdienstleerkracht op weg te zijn geweest met leerlingen, koos Eline ervoor om het op weg zijn te beleven door het maken van een wereldreis. Hier kwam zij in contact met diverse culturen en verhalen van mensen die haar blik op het leven verder openden.
Enkele passies van Eline zijn: al wat beweegt op het vlak van nieuwe rituelen, schilderen van de mens en natuur, zingen, filosofie, lange wandelingen maken in de natuur, meditatie en helende massage.
Eline is stafmedewerker in YOT met de focus op nieuwe rituelen, vormgeving en communicatie. Ze is getrouwd met Niels van ’t Hul en mama van Dewi en Amos.
Francis Kadaplackal
Francis Kadaplackal werkt sinds september 2023 bij YOT als zakelijke medewerker. Zijn focus ligt op het verduurzamen van de financiële kant van YOT door het genereren van inkomsten, waardoor YOT zijn werking kan voortzetten gebaseerd op de eigen visie en missie.
Francis is geboren en getogen in Kerala (India) en was werkzaam bij Don Bosco in het coördineren van de jongerenwerking in India en later, in zijn eerste jaren in Europa. Hij studeerde filosofie, theologie, management, projectmanagement en bedrijfskunde en heeft een 10-tal jaren lesgegeven in het hoger onderwijs in Vlaanderen. Daarna trok hij voor enkele jaren naar Oost-Afrika (Uganda, Rwanda, Burundi, Zuid-Soedan etc.) waar hij verschillende managementrollen heeft vervuld o.a. als algemeen directeur van een ziekenhuis en als manager van verschillende projecten van Rode Kruis Vlaanderen en Caritas International.
Francis houdt van samen lekker koken en eten, van zon, zee en bergen en van mensen ontmoeten en verbinden over culturele grenzen heen. Sinds juli 2021 is hij terug in België en woont hij met zijn gezin in Brugge. Hij is getrouwd met Hannelore Martens en is de trotse papa van Oliver en Mira.
Christian Cardinael
Christian Cardinael is papa van Sabine en Thomas, schoonpapa van Stijn en opa van Lars en Niels. Geboren in Brugge, en er altijd graag gewoond en verbonden gevoeld. Hij komt uit een groot gezin als vierde kind, met twee broers en drie zussen. Sinds juli 2019 is hij met pensioen na een gevarieerde loopbaan als (zelfstandig) fotograaf, verkoper, opleidingscoach en ambtenaar. In zijn vrije tijd fiets en wandelt hij vooral. Als 'handige harry' is hij graag bezig met klussen in huis en buiten.
In 2012 fietste hij naar Compostela en maakte de daarop volgende jaren enkele voettochten. Ondertussen is hij vrijwilliger bij het Vlaams Compostelagenootschap waar hij instaat voor het opmaken en versturen van de geloofsbrieven en de stempelboekjes. Het spirituele van de pelgrimstochten en de ontmoetingen is voor hem een bijzondere ervaring geworden.
Anne Billiet
Anne Billiet (1954) is getrouwd met Johan Rosseel, moeder van Veerle, Wouter en Steven, oma van Lukas, Marthe, Tibo en Laura. Als oudste uit een gezin van vier is ze mantelzorgster voor haar hoogbejaarde moeder en aanspreekpunt voor de hele familie.
Sinds maart 2019 is zij met pensioen na een professioneel leven in de vertaalwereld met engagementen in de Sint-Jakobsparochie en voorzitster van het koor Cantores.
Zij is momenteel actief als stads- en museumgids bij S-wan, de kleinste gidsenvereniging in Brugge, lid van Gidsen met een Hart, die nu al 6 jaar elk jaar een benefietwandeling organiseren voor een goed Erfgoeddoel (o.a. de engelen in de Magdalenakerk) en een gelukkige vrijwilligster bij YOT, waar ze deel uitmaakt van de Staf.
Adrie Oosterling
Adrie Oosterling (1948) volgde een lerarenopleiding, studeerde Engels, volgde opleidingen aan het conservatorium te Rotterdam (schoolmuziek en zang), liet zich scholen bij cabaretière Hetty Blok en doceerde ongeveer 20 jaar Engels en muziek in het middelbaar onderwijs. Ook gaf hij daar godsdienstlessen. Op kerkelijk gebied was hij ongeveer 20 jaar actief als cantor-organist van een protestantse gemeente in West Zeeuws-Vlaanderen. Vanaf 1985 ontwikkelde hij de cultuur-historische formule Het Vlaemsche Erfgoed te Groede (Zeeuws-Vlaanderen) en startte daar zijn Huistheater De Twee Duiven. Sindsdien is Adrie werkzaam als kleinkunstenaar, schrijft zijn eigen theaterprogramma’s en speelt die in Nederland en Vlaanderen.
Rony Garez
Rony (1967) studeerde filosofie en theologie. Hij was 22 jaar bibliothecaris/catalograaf aan het Grootseminarie van Brugge. Hij volgde eveneens een opleiding aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge.
Hij werkte mee aan de vertaling van verschillende boeken over theologie en spiritualiteit en gaf lezingen rond
bijbel, spiritualiteit en kunst.
Rony is vooral geïnteresseerd in de bijbelse en spirituele wortels van het christendom en hoe deze boodschap vorm kreeg in de rijke traditie van de christelijke kunst. Als kunstenaar probeert Rony vooral te zoeken naar woorden, beelden als brug om deze levensveranderende boodschap van de bijbel dichter bij het dagdagelijkse leven te brengen.
Enkele passies van Rony zijn - literatuur, filosoferen, muziek, schilderen en vooral luisteren en met mensen in gesprek gaan die zoekende zijn.
Myriam De Keyser
Myriam De Keyser (1951) studeerde Germaanse filologie (Nederlands - Duits) en trok daarna als ontwikkelingsvrijwilliger naar Congo. De wijze van samenleven op een missiepost van Scheut en de beleving van een andere cultuur hebben haar kijk op de wereld grondig beïnvloed. Ze zet zich nog steeds in voor diverse projecten van de VZW Vrienden van Tshilomba en in de Mondiale Raad van de stad Brugge. Ze was ook 33 jaar lang actief als leerkracht in Torhout, waarvan 15 jaar als leerlingenbegeleidster en mentor van jonge leraren.
Haar passies zijn: reizen, dansen, de zee en poëzie. Negen jaar was zij de drijvende kracht achter de poëzieaffiches in de Westmeers. Haar familie telt 4 kinderen, 8 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.
Onthaalmedewerker zijn in de Madeleine biedt haar nu de mogelijkheid tot boeiende en diepgaande gesprekken met mensen van overal ter wereld die de doe-kerk 'Madeleine in Brugge' bezoeken.
Koen De Fruyt
Koen De Fruyt (1965) is gehuwd met Greet Tuerlinckx en vader van vier zonen. Na zijn studies godsdienstwetenschappen en systematische theologie aan de KU Leuven kwam hij in 1993 in de sector Geestelijke Gezondheidszorg terecht. Momenteel is hij diensthoofd Zinzorg & Pastoraal in het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus te Beernem en diensthoofd Identiteit op het Provincialaat van de Broeders van Liefde te Gent. Koen is gefascineerd door de rol die verhalen spelen in het zoeken van mensen naar een zinvol en evenwichtig leven. Tegelijk is hij ook al meer dan de helft van zijn leven geboeid door de wereld van de stille meditatie, in het bijzonder van het zenboeddhisme. Ontspannen doet hij door te werken in zijn tuin, met zijn gezin rustige oorden op te zoeken en zich te verdiepen in de beeldvorming in oude boeken over zijn geboortestad Brugge.
Sabine Vanquaethem
Sabine Vanquaethem (1961) studeerde regentaat Frans-Geschiedenis-Godsdienst en bachelor Gezinswetenschappen. Ze startte als provinciaal vrijgestelde voor VKSJ-West-Vlaanderen en was daarna een tiental jaar werkzaam in het onderwijs. Na studies Sociaal Hoger Onderwijs kwam ze in contact met de Arkgemeenschappen van Jean Vanier. Tien jaar lang was ze er aan de slag als directeur en gemeenschapsverantwoordelijke voor de Arkgemeenschap Moerkerke-Brugge. Momenteel werkt ze er als kwaliteitscoördinator.
Sabine is één van de vrouwelijke voorgangers in de vieringen van de Lier te Brugge. Ze is gehuwd met Jan De Vriese en moeder van drie (ondertussen al volwassen) kinderen.
Patrick Perquy
Na een korte ziekte is onze vriend en YOT-medewerker Patrick Perquy overleden.
De stoel in onze bronnenkamer is leeg. We voelen ons verbonden in gebed, verdriet en diepe dankbaarheid met zovelen die Patrick gekend hebben.
Patricks leven en denken blijven een inspiratie voor de werking en het team van YOT.