Maak kennis met het team

YOT bestaat uit een bont team aan mensen die elk op hun eigen manier bijdragen aan de werking. Zin om mee te doen? 

Ontdek hier wie welke taak op zich neemt binnen YOT.

Koen Dekorte

Koen Dekorte (1965) is sinds 2002 coördinator van YOT. Hij studeerde maatschappelijk werk, filosofie en godsdienst. 

Zijn interesse gaat naar het filmkunstwerk als spiritueel glasraam van onze tijd en de boeiende relatie tussen christendom en moderniteit. Daarnaast is hij gebeten door de microbe van de Argentijnse tango en vindt hij rust en strijdvaardigheid in de poëzie van Huub Oosterhuis. Hij is medeoprichter van het liturgisch initiatief De Lier. Aan de Katholieke Hogeschool Vives doceert hij levensbeschouwelijke vakken en beeldeducatie in het studiegebied Onderwijs.

Koen is getrouwd met Jessika D’haene en vader van drie dochters: Janne, Linde en Wietse.

Ann Benoot

Ann Benoot (1974) is stafmedewerker ad interim bij YOT ter vervanging van Fien. Ze volgde studies om als psychiatrisch verpleegkundige aan de slag te gaan maar werkt ondertussen al 14 jaar bij VDAB waarvan de laatste 5 jaar als online sollicitatiecoach. Deze job combineert ze nu tijdelijk met de interimopdracht bij YOT. Ann houdt van poëzie en de pracht van de natuur maar daarnaast is haar grote passie om creatief bezig te zijn en ontdekt en exploreert ze graag nieuwe creaties op vlak van textielkunst. Dit alles om mensen te willen inspireren om oog te hebben voor het mooie in het leven van elke dag.

Fien Ingelbrecht (geniet momenteel van nieuw leven)

Fien Ingelbrecht (1990) is stafmedewerker bij YOT. Ze studeerde geschiedenis aan de UGent en wereldreligies, interreligieuze dialoog en religiestudie aan de KU Leuven.

Ze heeft een passie voor mensen en geniet van de spontane conversaties die ontstaan tijdens haar (pendel)tochten door en tussen Brussel, Gent en Brugge. Want Fien woont in Gent en is naast haar werk bij YOT ook aan de slag bij de Brusselse organisatie Axcent, waar ze werkt rond interlevensbeschouwelijke dialoog met jongeren. Ook in haar vrije tijd is ze graag op pad, maar dan in het gezelschap van haar man Dennis.

Chris Crop

Chris Chrop (1952) is vrijwilligerscoach bij YOT. Chris werkte als verpleegkundige in woonzorgcentrum Avondrust. In 2001 ging ze werken bij het palliatief netwerk vaarvan een 4-tal jaar op de palliatieve eenheid en daarna 15 jaar in het palliatief dagcentrum Heidehuis. In 2017 is ze met pensioen gegaan en zo kwam er tijd vrij om vrijwilligerswerk op te nemen.

Chris houdt vooral van wandelen en de natuur, lezen, spiritualiteit en af en toe oppas bij Alies, haar kleindochter. Haar passie is mensen samenbrengen en luisteren naar hun verhaal.

Pieter Vandecasteele

Pieter Vandecasteele (1981) studeerde theologie en filosofie. Hij werkte lange tijd voor Caritas Vlaanderen, waar hij verantwoordelijk was voor spirituele en pastorale zorg in de zorg- en welzijnssector. Hij was eindredacteur van Pastorale Perspectieven. Driemaandelijks vaktijdschrift voor en door pastores, redactielid van www.pastoralezorg.be, en bestuurder van de beroepsvereniging voor katholieke pastores in de gezondheids- en welzijnszorg. Pieter werkte ook zes jaar als coördinator van het ‘Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede’, een netwerk van negen christelijke solidariteitsorganisaties. Sinds oktober 2018 werkt hij voor Porticus België, waar hij alle projecten rond Church and Faith opvolgt.

Sofie Verscheure

Sofie Verscheure (1963) is regentes Nederlands-Geschiedenis-Godsdienst. Ze begeleidde 13 jaar bezinningsdagen voor jongeren en was proost van de jimploeg binnen VKSJ WEST . Ze is in de eerste plaats geboeid door de kracht van woorden en poëzie. Kalligrafie is daarbij een middel om vorm te geven aan die woorden en hun betekenis.

Sinds 1992 vertaalt ze haar passie voor mensen, spiritualiteit en woorden in Symposion, de Brugse woordenwinkel.

Patroondoorbrekend denken, de trialoog en zones van zin vormen de basis van waaruit ze aan perspectiefontwikkeling doet.

Sabine Vanquaethem

Sabine Vanquaethem (1961) studeerde regentaat Frans-Geschiedenis-Godsdienst en bachelor Gezinswetenschappen. Ze startte als provinciaal vrijgestelde voor VKSJ-West-Vlaanderen en was daarna een tiental jaar werkzaam in het onderwijs. Na studies Sociaal Hoger Onderwijs kwam ze in contact met de Arkgemeenschappen van Jean Vanier. Tien jaar lang was ze er aan de slag als directeur en gemeenschapsverantwoordelijke voor de Arkgemeenschap Moerkerke-Brugge. Momenteel werkt ze er als kwaliteitscoördinator.

Sabine is één van de vrouwelijke voorgangers in de vieringen van de Lier te Brugge. Ze is gehuwd met Jan De Vriese en moeder van drie (ondertussen al volwassen) kinderen.

Patrick Perquy

Na een korte ziekte is onze vriend en YOT-medewerker Patrick Perquy overleden.

De stoel in onze bronnenkamer is leeg. We voelen ons verbonden in gebed, verdriet en diepe dankbaarheid met zovelen die Patrick gekend hebben.

Patricks leven en denken blijven een inspiratie voor de werking en het team van YOT.