Gesloten/open deuren - wandeling en fietstocht

In dialoog met Brugse levensbeschouwingen

Brugge telt tientallen historische kerken, kloosters en abdijen die een sterke band met het katholieke geloof hebben. Denk maar aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk, Sint-Jakobskerk, de kathedraal of de Heilig Bloedkapel. Maar wist je dat er in Brugge ook een moskee, een Orthodoxe kerk, een Protestantse kerk, een Anglicaanse kerk, een Vrijzinnig huis en zelfs boeddhistische of hindoeplekken te vinden zijn?

Deze zitten vaak verscholen achter Brugse gevels, maar hebben niettemin een rijke geschiedenis. Erfgoedcel Brugge, Diversiteitsdienst Brugge, VormingPlus regio Brugge, S-Wan, YOT vzw, CCV en ZOWE sloegen de handen in elkaar en maakten een stadswandeling (en bij uitbreiding fietstocht) om deze plaatsen en de mensen erachter te ontdekken.

Voor YOT en de de Magdalenakerk vertelt Sofie Verscheure haar verhaal. Bekijk het filmpje.

De wandeling/fietstocht is een nieuwe route in de stadsapp Xplore Bruges. Per halte krijg je info over de plek zelf, enkele specifieke rituelen of gebruiken én is er een kort filmpje met iemand uit de gemeenschap die je vertelt waarom hij of zij koos voor deze religie of levensbeschouwing.

Maak kennis met divers Brugge en ga op reis in eigen stad.
Bekijk de wandeling op op de website van Xplore Bruges of download
Xplore Bruges via de Apple Store (IOS) of Google Play (ANDROID).