Op maandag 11 maart YOT en KWB Steenbrugge de kortfilm ‘Decaloog 2’ van de Poolse filmmaker Kieslowski.

De Poolse cineast Kieslowksi geldt als één van de belangrijkste Europese filmkunstenaars. In Decaloog 2 focust de camera op een appartement in Warschau: een jonge vrouw staat zenuwachtig op de gang, ze wil een dokter spreken.

De film duurt ongeveer een uur en wordt ingeleid door Koen Dekorte. Na de film (en een korte pauze) gaan we met elkaar in gesprek. Het filmgesprek focust op hoe we de film ervaren hebben en onze vragen en bedenkingen – en die van de filmmaker – komen ter sprake.

Een avond waar we uitgedaagd en geoefend worden om ‘anders’ naar film te kijken. 

Ook wie Decaloog 2 al eerder zag, is welkom. Een matige film wordt saaier als je hem voor de tweede keer ziet, maar bij parels van filmkunstwerken zoals ‘Decaloog 2’ is dat anders: de film wordt ‘beter’ bij een tweede visie. Aan hen die er de film al eerder zagen, kunnen we nu al verzekeren: je zal een andere film zien, omdat je zelf ook ouder bent en de film anders zal beleven.

Begeleiding

Koen Dekorte, coördinator van YOT vzw en zelf actief met film bezig in het onderwijs.

Praktisch

Maandag 11 maart 2019 om 20 uur, In de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstraat 19 te Brugge (pleintje vóór de Magdalenakerk aan het Astridpark).

Prijs: vrije bijdrage ter plaatse