Naar jaarlijkse gewoonte stelt YOT in de zomer een artistiek project voor in de Magdalenakerk. In de zomer van 2015 werken we samen met illustrator Pieter Verbeke en maken we van de kerk een

SPEELRUIMTE
tussen vraag en antwoord

SPEELRUIMTE IN DE PERS

HANDLEIDINGEN [VISITOR GUIDE] in de kerk beschikbaar voor de bezoekers: Nederlands   English   Français   Deutsch   Espagnol 

Vragen en antwoorden, de twee worden meestal in één adem genoemd. Zonder vragen geen antwoorden. Maar zijn alle vragen te beantwoorden? Kan een vraag meerdere antwoorden opleveren? En zijn er antwoorden zonder vragen?

Laat ons eens beginnen met de vraag: wat is een vraag?

Een vraag herken je aan het leesteken, aan het vraagwoord, aan de gebruikte intonatie of aan de veranderde woordvolgorde in een zin. Vragen kunnen open of gesloten zijn of in de vorm van keuzevragen worden gesteld. Er zijn retorische vragen (‘Is de Paus katholiek?’), vragen die iets op gang brengen (waarom wel/niet?) en informatieve vragen (wie is dat of wanneer kom je?)

Maar een vraag is meer dan een leesteken of formule. Een vraag geeft aan dat we botsen op onze limieten, op de grenzen van ons weten of kunnen. En in dat niet-weten je richten naar een ander, is dat niet de essentie van een vraag?

Vragen stellen activeert de beweging, het heen- en weer tussen mensen.

Deze zomer is de Magdalenakerk
de speelruimte bij uitstek
waar de beweging van het vragen
en dus ook het symbool van de schommel
centraal staat.

SPEELRUIMTE - TUSSEN VRAAG EN ANTWOORD is een realisatie van YOT vzw in samenwerking met illustrator Pieter Verbeke en zal te bezichtigen zijn van zaterdag 27 juni tot en met woensdag 30 september 2015 in de Magdalenakerk.

Met steun van de dienst Cultuur, stad Brugge