Er is een voorbehoud bij elk spreken over God en niemand kan de naam van God claimen: dit besef wordt uitgedrukt door de naam zelf: JHWH. De godsnaam van het Oude Testament is een vrijplaats, een schuilplaats voor alle mensen. Niemand moet ‘in naam van God’ zeggen wie of wat God is.

Sofie Verscheure en Jean Bastiaens gaan met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Sofie Verscheure (1963) is ondernemer en bezieler van de woordenwinkel Symposion.

Jean Bastiaens (1957) is diaken in het bisdom Antwerpen, maar momenteel werkzaam als directeur van de Bijbeldienst Bisdom Brugge & Bijbelhuis Zevenkerken. Hij is nieuwtestamenticus en doctoreerde op een proefschrift over interpretaties van Jesaja 53 in het Nieuwe Testament. Hij geeft les aan de Theologische Academie te Brugge.

Praktisch

Deelnameprijs: 8 euro (tekstmateriaal en drankje inbegrepen). Betaling cash ter plaatse.

Locatie: In de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge

Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel, in dialoog en ontstoffen we zo de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

Data

05/11/18 20:00 - 22:00

Sofie Verscheure en Jean Bastiaens over "De naam van God in het Oude Testament"