Hallo,
Ik ben Eline en begeleid rituelen in de Magdalenakerk als medewerker bij YOT vzw. Rituelen, dat is hetgeen waar we op terugvallen wanneer we sprakeloos zijn. Sprakeloos door verdriet of door vreugde. Omdat we ons heel klein en breekbaar of net groot en fier voelen. Op zo’n momenten van verbinding zien we misschien sneller de schoonheid, bespeuren we de breekbaarheid, doorleven we de liefde, neigen we naar het mysterie. Ik voel me dan ook dankbaar bij elke viering die ik mee mag vormgeven en begeleiden.
Voor mij is het belangrijk dat rituelen eerlijk en authentiek zijn. En dat er ook plaats is voor spontaniteit, een verrassend element én humor.
Ik vind het ontzettend interessant om rituelen te herdenken en elke keer weer samen op zoek te gaan naar het groter verhaal.

Rituelen in de Magdalenakerk

De Magdalenakerk is een unieke bezielde plek, waar mensen al eeuwenlang lief en leed met elkaar delen. De rituelen in deze kerk vertellen jouw verhaal binnen een groter verhaal, dat jij niet zelf geschreven hebt. Want dat groter verhaal over het levensmysterie gaan we hier niet uit de weg, ook al begrijpen we dat voor veel mensen het woord ‘god’ failliet is. We zoeken verbinding met de traditie, met het verleden en de toekomst, met kennissen en onbekenden. De rituelen in onze labokerk getuigen van creativiteit en vernieuwing. We zoeken naar een nieuwe taal. Wat wordt de weg van de toekomst? Waar kruist onze traditie zich met hoe we vandaag tegen ons leven aankijken? Van welk ritueel gaat jouw hart zingen?

Een teder welkom

Een interactief welkomstritueel waarin we woorden geven aan de overweldigende gevoelens die gepaard gaan met de geboorte van een kind.

Meer weten?

Een Ja-viering

Als koppel zeg je een eerste keer 'ja' tegen elkaar wanneer de relatie start. Maar wanneer wordt die aarzelende ja? een volmondige, hartstochtelijke JA!

Een JA! die je wenst uit te schreeuwen naar familie, vrienden en iedereen die het maar horen wil.

Dat punt in een relatie willen we vieren.
Meer info

Foto's door Cedric De Maré

Een afscheidsritueel

Een afscheidsritueel

Wens je een herdenking of afscheidsritueel te doen? Meer info

Rituelendoosje: 

Met het ‘klein herinneringsritueel voor thuis' geef je woorden aan verlies, stel je een gebaar als eerbetoon, haal je behoedzaam herinneringen op. We hopen dat dit herinneringsritueel jou of jullie op weg helpt, tussen de liefde en de leegte.
Meer info

Data

Er zijn momenteel nog geen data beschikbaar.