Heb jij iemand verloren en wens je even ruimte te maken, letterlijk en figuurlijk, om deze persoon te herinneren? Misschien komt ons ‘klein herinneringsritueel voor thuis’ tegemoet aan wat bij jou leeft. Of ken jij iemand die afscheid moet nemen van een dierbare en wil jij met dit doosje een gebaar stellen van medeleven.

Je denkt: en nu?

Je voelt...

Je wil iets doen. Wat?


Met het ‘klein herinneringsritueel voor thuis' geef je woorden aan verlies, stel je een gebaar als eerbetoon, haal je behoedzaam herinneringen op.
 
We hopen dat dit herinneringsritueel jou of jullie op weg helpt, tussen de liefde en de leegte.

Voel je vrij om op jouw manier met de inhoud van dit doosje om te gaan.
Nu, straks of later. Je hoeft niet met alles iets te doen.  Stel het gebaar alleen of nodig mensen uit om samen een gebaar te stellen. Kies zelf een tekst of neem een tekst uit het doosje bij het aansteken van een kaarsje. Bepaal een volgorde, een ritme.
Maak een keuze voor wat achtergrondmuziek of leg een lied op dat past bij jouw dierbare overledene. Of ga in de stilte. Kies zorgvuldig een plek.
Maak plaats.
Neem tijd.
Met aandacht.  

Inhoud doosje

drie gekleurde kaarsjes
luciferdoosje
krijtje
gedenksteentje
houten kaarthouder
brief voor wie achterblijft
brief van jou/jullie voor de geliefde overledene
twaalf kaarten met uitgeschreven rituelen, gebeden, gedachten en brieven.

In dit interview lees je meer over de opzet en inhoud van het klein herinneringsritueel voor thuis. 

Praktisch

Je kunt het “klein herinneringsritueel voor thuis” hier bestellen.
Het doosje kan per post verstuurd worden of je kan het afhalen in de Nieuwe Pastorie. Adres: Stalijzerstraat 19 te Brugge

Indien je dat wenst, kunnen we (zonder meerkost) een persoonlijke boodschap aan het doosje toevoegen.
 
Prijs doosje: € 15 
Verzendingskost: € 6
 
Afmetingen doosje: 15 x 15 x 4 cm

Meer info rond afscheid en herinnering. 

Met dank aan Johan Rosseel voor de prachtige foto's. 

Reacties

"Het 'klein herinneringsritueel voor thuis’ is heel mooi ontworpen. Het doosje nodigt uit. Wat betreft de inhoud is het uniek in zijn soort. Geen herkauwde afscheidsteksten. Een mengeling van prachtige, vernieuwende rituelen en oude rituelen herdacht.
Dit doosje nodigt uit om langzaam én opnieuw én opnieuw iets mee te doen. Geen vlugge consumptie."
- Greet (Doodgewoon)

"Ik hoop dat het nog lang zal duren voor ik de prachtige ideeën en suggesties uit dit "doosje" in de praktijk moet/mag/zal brengen. Het is voor mij als een schitterend draaiboek dat (nuchtere) mensen (zoals ik) een houvast zal bieden en helpen bij het uiten van zijn zielenroerselen tijdens de moeilijke periode na het afscheid van een geliefde." 
- Johan

"De tekeningen, de kleuren, de fijne symboliek,... Ik vind het niet alleen mooi en smaakvol, ik vind het ontroerend. Het verwoordt wat veel mensen in de coronatijd hebben aangevoeld, ook als niet in hun onmiddellijke omgeving iemand gestorven was."
- Geert

“Dit voelt niet zomaar als een product, maar als een heel persoonlijke begeleiding die je op weg helpt om terug in verbinding te staan met je geliefde. Dat maakt dit “herinneringsritueel voor thuis” zo ontzettend waardevol.” 
- Sofie