Ontdek de verschillende kamers

De inrichting van de pastorie wil de relatie met de buitenwereld versterken. De luiken worden ’s morgens ritueel geopend. De laatste reiziger van die dag sluit ze bij vertrek. De woorden op de luiken verwijzen naar de intenties van de kamers. Ga naar buiten en lees de blauwe letters van linksboven naar rechtsonder. Je ontdekt een woord dat mensen al eeuwen inspireert.

De hal en gang trekt de straat door tot in het gebouw. De kamers met huisnummers zijn zo afzonderlijke huizen, elk met hun eigen identiteit en bewoners. Dit pand weerspiegelt zo de stad als smeltkroes van ideeën en visies. Welkom, reiziger!

Het rariteitenkabinet


Out-of-the-box denken
kan je nergens beter dan in deze kamer. Wees zo vrij om zelf rariteiten toe te voegen. 

In huisnummer 40 kan je je bijeenkomst anders starten: neem een rariteit en bedenk wat dit voorwerp te maken heeft met jullie overleg. Een stuk van de muur is ‘uitgespaard’ voor filmprojectie: de film beschouwen we als het spiritueel glasraam van onze tijd. Deze kamer heeft dus drie vensters.

Praktische info over alle beschikbare kamers

De bronnenkamer

Oude bronnen, nieuwe bronnen, geschreven bronnen of levende bronnen. Op zoek naar inspiratie? Hier vind je zeker iets.  

In huisnummer 7 benadrukken we het belang van (her)bronnen.

Praktische info over alle beschikbare kamers

De pub

Hier moet je zijn op je zoektocht naar een hapje of een drankje. Doe alsof je thuis bent, maar vergeet de afwas niet! 

Dit huis zonder nummer is meer een publieke ruimte waar toch huiselijkheid en sfeer centraal staan. De oude kast (staat nu in de hal) is gemaakt uit een cederboom die ooit nog stond in de tuin van Guido Gezelle. Hier vind je ook de weg naar buiten: de tuin met notelaar en christusdoorn.

Capaciteit: 15 personen

Het boudoir


Even weg van de drukte? Neem je intrek in het boudoir. Een damesvertrek, maar niet enkel voor dames.

Een boudoir is een plek waar de dame zich mooi maakt, meestal gelegen naast het slaapvertrek. Dames en schoonheid: daar moet een nieuwe pastorie werk van maken.

Er staat nu een tafel; op deze foto is dat niet zichtbaar.

Praktische info over alle beschikbare kamers

De kamer van Catharina

De voormalige slaapkamer van de pastoor bevindt zich op de eerste verdieping en is de meest rustige kamer in het huis. Verplaats gerust meubilair en/of materiaal, maar plaats wel alles terug op zijn plaats bij vertrek.

Lees het verhaal van de heilige Catharina van Alexandrië hier

Praktische info over alle beschikbare kamers

FMDO is hier thuis

Op de eerste verdieping in kamers B en C vind je de bureaus van FMDO vzw.

FMDO is een federatie van sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond. De organisatie ondersteunt o.a. de verenigingen in Brugge bij het opzetten van hun activiteiten.