Iemand verliezen waarvan je houdt is zwaar om dragen. Hoe draag je dat verlies en verdriet? Hoe doe je recht aan een geliefde mens die niet meer onder ons is? Er zijn heel wat vragen over rouwen, maar geen absolute antwoorden.

Een ritueel kan verlicht 
Dit is ons recept voor een krachtig ritueel:


 
neem tijd, maak plaats
luister naar je diepste verlangen
nodig mensen uit
zorg voor wrijving
geniet van het perspectief
behoed wat heilig is
en
hou het wisselgeld

Neem tijd.

Zoek het juiste moment.
Neem daarvoor de tijd. Overleden zielen hebben tijd. Het hoeft niet onmiddellijk. Welk moment lijkt jou geschikt? Een eerste verjaardag? De sterfdatum? De eerste dag van de zomer of de herfst? Het moment van het ontluiken van de kersenbloesems?
 

klein herinneringsritueel voor thuis


Met het ‘klein herinneringsritueel voor thuis' geef je woorden aan verlies, stel je een gebaar als eerbetoon, haal je behoedzaam herinneringen op.
We hopen dat dit herinneringsritueel jou of jullie op weg helpt, tussen de liefde en de leegte.
Misschien komt ons ‘klein herinneringsritueel voor thuis’ tegemoet aan wat bij jou leeft. Of ken je iemand die afscheid moet nemen van een dierbare en wil je met dit doosje een gebaar stellen van medeleven.

Alle info vind je hier.

Maak plaats.


Zoek je een bijzondere plaats voor jouw afscheidsritueel? De Magdalenakerk is zo’n plek: een inspirerende, gastvrije ruimte waar plaats is voor uiteenlopende levensvragen. Een plek die openheid en creativiteit uitstraalt. Zo vind je in de kerk een koffiebar, een indrukwekkende schommel, een pluimenkamer,… Over elke hoek van de kerk werd nagedacht. En in het hart van de kerk werd een “plein, symboolvlak en verwijlplek" gebouwd. In het symboolvlak kan er water zijn, maar ook zand, een Japanse tuin, enz...
Voor een virtuele rondleiding in de kerk kun je hier terecht.
 
Ook de nabijgelegen pastorie met bloemrijke tuin is ter beschikking om eventueel een koffietafel te houden.
 
 
Wil je graag dat jouw overleden geliefde een blijvende plaats krijgt in de Magdalenakerk? Dat kan. Bij de “O-wand”: O staat voor de uitroep van verwondering en is de intiaal van oorsprong en overgave. Elke lieve dode krijgt een vierkant blokje met zijn naam op. Meer info
 

Nodig mensen uit.

Wil je graag een herinneringsmoment in de Magdalenakerk? Neem met ons contact op. We gaan samen op zoek naar een betekenisvol ritueel. In een vrijblijvend gesprek stellen we onze werkwijze voor.

Door de coronamaatregelen kon een afscheid maar in zeer beperkte kring. Misschien heb je nood aan een herdenkingsmoment met een ruimere groep mensen?

 
Voor meer info kun je mailen naar eline@yot.be - GSM 0493 190 594
 
Ook voor andere rituelen kan je bij ons terecht.

Data

Er zijn momenteel nog geen data beschikbaar.