Proficiat! 

Tromgerofel en trompetgeschal! Er is een kindje, een mama en een papa geboren! En een oma, opa, tante, oom, peter, meter, zusje of broertje?
Proficiat aan jullie allemaal! Hoe onbeschrijfelijk en levensveranderend is deze gebeurtenis. Tijdens dit ritueel willen we samen op weg gaan om dit onwezenlijke moment van verwondering, vertedering en liefde te vieren. En daarnaast ook plaats geven aan de angsten, onzekerheden en uitdagingen die daar ontegensprekelijk mee verbonden zijn.

Meer info? Neem vrijblijvend contact op met Eline. 

In dialoog

We werkten enkele rituelen uit die dit moment taal kunnen geven en gaan daarover in dialoog met jullie tijdens 1 of meerdere bijeenkomsten. We zoeken samen naar passende woorden, beelden en geluiden voor tijdens de viering. Ook tijdens de viering staan we je bij.

Wat is het verschil met een doopsel?

Een doopsel is het sacrament van de christelijke initiatie. Het kind wordt op dat moment opgenomen in de geloofsgemeenschap. Centraal staat het ritueel waarbij de dopeling overgoten wordt met doopwater

Vandaag kiezen een aantal ouders ervoor om te wachten met het dopen van hun kind tot het kind zelf die beslissing kan maken. Anderen wensen hun kind niet binnen een strikt christelijk kader te verwelkomen. Voor hen kan het teder welkomstritueel misschien iets betekenen. 

Het teder welkomstritueel focust op de verwelkoming van het kind binnen een familie en de nieuwe rollen die daarbij ontstaan. Er is een kindje geboren, maar er zijn ook ouders en grootouders, een meter en/of een peter geboren. Daar komen heel wat overweldigende gevoelens bij kijken. Gevoelens van trots, liefde, vertedereing, maar ook van onzekerheid en angst.
Die gevoelens en de grote vragen die het krijgen van een kindje oproept, gaan we niet uit de weg. We laten ons inspireren door de grote spirituele tradities om dit moment mee vorm te geven.

Kostprijs

150 euro: begeleiding bijeenkomsten + voorgaan in de viering

We willen ook graag meegeven dat een ritueel altijd mogelijk moet zijn voor iemand die daarnaar op zoek is. Het financiële aspect mag daarbij geen struikelblok zijn. 

Wens je meer info, neem dan contact op met eline@yot.be

Geboortdoosje: Een teder welkomstritueel

In verwachting: een rituelendoosje met een interactief huiskamerritueel bij de geboorte van een kind. 

Het wordt een speels en interactief welkomstritueel om de geboorte van een kind te vieren. Zo kunnen ouders in kleine kring en in de warmte van hun thuis een moment creëren om al die overweldigende gevoelens van trots, liefde, vertedering, maar ook onzekerheid en angst een plaats te geven en te delen met al wie hen lief is. 

 

Data

Er zijn momenteel nog geen data beschikbaar.