Recent ontving de Magdalenakerk twee monumentale kunstwerken.  Beide werken zijn van de hand van de Brugse kunstenaar Piet Peere. Het gaat om Tantalus figuren uit de Griekse mythologie. Wat doen die figuren in een kerk?

Hartelijk welkom op de kick-off van het Tantalus-project op zaterdag 20 november 2021 om 11 uur in de Magdalenakerk (Schaarstraat te Brugge). 

De komende jaren zullen duizenden bezoekers en gebruikers van de Magdalenakerk deelnemen aan dit nieuw project. YOT onderzoekt hoe deze imponerende kunstwerken met de bezoeker en met het kerkgebouw in gesprek gaan.

Op de kick off verwelkomen we schepen Pieter Marechal. Voorzitter Koen De Fruyt geeft tekst en uitleg. We kijken naar een kort filmpje over het project. Maker Emma Rekers geeft de  aftrap en zet ons op weg. Tenslotte toosten we op dit nieuw begin, zonder goed te weten waar het ons zal brengen.

Recente coronamaatregel (beslissing overheid op 17/11): mondmaskerplicht en CST voor de kick-off, gezien we werken zonder inschrijving en mogelijks meer dan 50 personen aanwezig kunnen zijn.

Meer info