Op maandag 15 april zijn Ewoud Monbaliu en Inge Vermeire te gast in ons Babelatelier. Ze laten ons via een workshop kennismaken met de inzichten uit het boek 'Actieve hoop'. Een boek over hoop ‘zijn’ en de gewenste verandering zelf leven. 

Inge Vermeire en Ewoud Monbaliu zijn de in Vlaanderen stilaan bekende ambassadeurs van het gedachtengoed van ecofilosofe Joanna Macy. Samen met Chris Johnstone schreef deze Amerikaanse activiste met een eerbiedwaardige staat van dienst het boek ‘Actieve hoop’. 

Wie zich bewust wordt van de omvang van de uitdagingen waarmee we op wereldschaal worden geconfronteerd, kan wel eens worden overvallen door gevoelens van machteloosheid, frustratie en radeloosheid. De nood aan herbronning, inspiratie en verbinding dringt zich op. Om actieve hoop als levenshouding te ondersteunen ontwikkelt Macy in haar boek een ervaringsgerichte methodiek die inzichten combineert vanuit systeemtheorie, ecopsychologie en gedragswetenschappen. Ze integreert eveneens kennis en inzichten vanuit oude wijsheidstradities met een levensbeschouwelijk karakter.

Workshop


Via hun workshop laten Inge (bio-ingenieur en natuurcoach) en Ewoud (sociaal ondernemer en procesbegeleider) ons op een actieve en ervaringsgerichte manier kennis maken met de methodiek van Joanna Macy. Samen organiseren ze tal van initiatieven en weekends rond haar werk en ze zijn beiden betrokken bij ‘Corporate Rituals’, dat ondernemingen en organisaties ondersteunt bij het ontwikkelen van een duurzame bedrijfscultuur via verbindende rituelen op maat.

Praktisch

Data:

  • avond 1 (maandag 15 april): Actieve hoop, workshop met Ewoud en Inge Vermeire
  • avond 2 (maandag 29 april): Lara Ferrante en Elze Vermaas (Oikos), aandacht voor degrowth
  • avond 3 (maandag 13 mei): Danny Van De Velde - de moed om mens te zijn
  • avond 4 (dinsdag 21 mei): Bea Cantillon - een rechtvaardige klimaattransitie?!
  • avond 5 (maandag 3 juni) : Piet van Veldhuizen, over Grenzeloos God

We starten elke avond om 19.30 uur en ronden af om 21.30 uur. 

Locatie: Madeleine in Brugge (H. Magdalenakerk)

Prijs per avond: € 12 (sociaal tarief: € 6), inclusief drankje Betaling ter plaatse: cash, via bankkaart of via payconic
(Prijs voor de hele reeks: € 55)

Vragen? Contacteer Eline via eline@yot.be of GSM 0493/19 05 94.

Graag inschrijven via de inschrijfmodule onderaan de pagina.

Meer weten over het concept van het Babelatelier?

Meer weten over deze reeks van het Babelatelier?

Het inschrijfformulier kan pas getoond worden als u akkoord gaat met onze privacy policy 

Data

15/04/24 19:30 - 21:30

Babelatelier 2024 - avond 1: Actieve hoop, workshop met Ewoud Monbaliu en Inge