Op maandag 29 april zijn Lara Ferrante en Elze Vermaas (Oikos) te gast in ons Babelatelier. Met het oog op onze toekomst zullen zij ijveren voor "DEGROWTH".

Wie is er bang van degrowth? Alleen al de term jaagt rechtse opiniemakers en vermogensbeheerders de gordijnen in. Groei is de smeerolie van het kapitalisme. Als de economie groeit, dan gaat alles goed, zo leer je op school. Maar wat bedoelen we met groei? Moet alles zomaar blijven groeien tot in het oneindige? De klimaatcrisis laat zien dat oneindige groei op een eindige planeet onmogelijk is. Degrowth, of omgroei, biedt een alternatief. Een veelbesproken term, maar nog vaak verkeerd begrepen. Ontdek hoe een samenleving eruit kan zien die niet meer afhankelijk is van economische groei.

Lara en Elze brengen een wervend verhaal over minder privéjets, ongelijkheid, burn-outs en afvalbergen, maar ook over meer levenskwaliteit, tijd voor elkaar, duurzame spullen en een gezonde planeet. Anders gezegd, een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van de planeet. 

Lara Ferrante en Elze Vermaas zijn medewerkers van sociaal-ecologische denktank Oikos en co-auteurs van Omgroei.

Meer info over deze reekst van het Babelatelier 2024

InschrijvenData

29/04/24 19:30 - 21:30

Babelatelier 2024 - avond 2: spreker nog onbekend