Speelt tussen 15 en 17 uur elke 20 minuten van 13 april tot 16 juni. Duur: 14 min. Nederlands gesproken - English subtitles. 

Voor deze installatie van LARF! gingen videokunstenares Ilke De Vries en Brugs stadsschrijver en maker Marieke De Maré aan de slag met leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie.

Vertrekkend vanuit de leefwereld van de jongeren namen ze het woord ‘geloof’ onder de loep, kleedden het aan en uit, en gingen op zoek naar wat geloof vandaag nog betekent. Samen kozen ze de appel als symbool van het geloof in de brede betekenis. Van vruchtbaarheid en eeuwige schoonheid, kennis en wijsheid, tot verleiding van het kwade en de zonde.

Het geheel is een bijzonder kunstwerk waarin openhartig ingezoomd wordt op de hoogtes en laagtes in het leven.

'Dit is geen appel' was al te zien op het Reiefestival 2023. Nu in de H. Magdalenakerk tot 16 juni 2024. 

Tijdens de opening op zaterdag 13 april zijn Marieke De Maré en Ilke De Vries aanwezig tussen 15u en 17u
 

© Foto's van Ilke De Vries

Teaser

De makers

LARF! verbindt kinderen en jongeren met kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. De kinderen en jongeren staan centraal in de werking: zij sturen het proces. De kunstenaars vertrekken daarom altijd vanuit thema’s en vragen die de jongeren aanreiken. Dankzij hun artistieke expertise vertalen ze die ideeën naar een vorm die het publiek in het hart raakt. 
www.larf.be

Marieke De Maré is stadsschrijver van Brugge. In haar werk zoekt ze naar het vermogen om schoonheid te voelen in onze meest kwetsbare momenten. Ze zoekt naar woorden met grote en kleine mensen, begeleidt korte of lange theatertrajecten, creëert podcasts en maakt audioverhalen. Aan de Kunstacademie van Torhout coacht ze creatieve schrijvers. In 2020 verscheen haar debuutroman BULT, die lovend werd onthaald. In februari 2024 bracht ze haar nieuwe roman IK GA NAAR DE SCHAPEN, uit. 

www.mariekedemare.be

Ilke De Vries is videokunstenares en is gefascineerd door wat mensen drijft in hun leven, een zoektocht gestuurd door eigen kwetsbaarheden en met onvergetelijke kantelmomenten. De resultaten van haar samenwerkingsprojecten zijn experimentele documentaires waarin persoonlijke gedachten, gedragingen en handelingen op een serene wijze in beeld worden gebracht. Haar videowerk was onder andere te zien in het Provinciehuis in Antwerpen, De Cinema, Kunstencentrum Nona, Gorcums Museum, M HKA, Hof Van Busleyden, Extra City en Museum Dr. Guislain.
www.ilkedevries.com

Muziek: Frederik Croene en Esther Venrooy, Sidney Stoffels

Data

13/04/24 15:00 - 16/06/24 17:00

Videokunstwerk 'Dit is geen appel'