Ontdek de verschillende kamers

De inrichting van de pastorie wil de relatie met de buitenwereld versterken. De luiken worden ’s morgens ritueel geopend. De laatste reiziger van die dag sluit ze bij vertrek. De woorden op de luiken verwijzen naar de intenties van de kamers. Ga naar buiten en lees de blauwe letters van linksboven naar rechtsonder. Je ontdekt een woord dat mensen al eeuwen inspireert.

De hal en gang trekt de straat door tot in het gebouw. De kamers met huisnummers zijn zo afzonderlijke huizen, elk met hun eigen identiteit en bewoners. Dit pand weerspiegelt zo de stad als smeltkroes van ideeën en visies. Welkom, reiziger!

Het rariteitenkabinet


Out-of-the-box denken
kan je nergens beter dan in deze kamer. Wees zo vrij om zelf rariteiten toe te voegen. 

In huisnummer 40 kan je je bijeenkomst anders starten: neem een rariteit en bedenk wat dit voorwerp te maken heeft met jullie overleg. Een stuk van de muur is ‘uitgespaard’ voor filmprojectie: de film beschouwen we als het spiritueel glasraam van onze tijd. Deze kamer heeft dus drie vensters.

Capaciteit: 25 personen

De bronnenkamer


Oude bronnen, nieuwe bronnen, geschreven bronnen of levende bronnen. Op zoek naar inspiratie? Hier vind je zeker iets.  

In huisnummer 7 benadrukken we het belang van bronnen in de uitbouw van een gedragen en zinvol leven. Er is een beperkte verkoop van inspirerende boeken, maar er ligt ook materiaal om zomaar mee te nemen. 

Capaciteit: 8 personen

De pub


Hier moet je zijn op je zoektocht naar een hapje of een drankje. Doe alsof je thuis bent, maar vergeet de afwas niet! 

Dit huis zonder nummer is meer een publieke ruimte waar toch huiselijkheid en sfeer centraal staan. De oude kast is gemaakt uit een cederboom die ooit nog stond in de tuin van Guido Gezelle. Hier vind je ook de weg naar buiten: de tuin met notelaar en christusdoorn.

Capaciteit: 15 personen

Het boudoir


Even weg van de drukte? Neem je intrek in het boudoir. Een damesvertrek, maar niet enkel voor dames.

Een boudoir is een plek waar de dame zich mooi maakt, meestal gelegen naast het slaapvertrek. Dames en schoonheid: daar moet een nieuwe pastorie werk van maken.

Capaciteit: 5 personen

De eerste verdieping: A


Kamer A is wit en leeg.
Zo word je uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan met jouw ideeën en dromen. Verplaats gerust meubilair en/of materiaal, op voorwaarde dat je alles terugplaatst bij vertrek. Of deed je een creatieve vondst die je aan ons wil tonen?

De eerste verdieping: C


Op de eerste verdieping in kamers B en C vind je de bureaus van FMDO vzw.

FMDO is een federatie van sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond. Tine ondersteunt o.a. de verenigingen in Brugge bij het opzetten van hun activiteiten. En dat leverde al direct boeiende samenwerkingen op. Zo organiseerde Voz Latina eind oktober 2016 een Latijns-Amerikaans concert in de Magdalenakerk ter ere van Dia de Muertos - de Dag van de Doden. Smaakt naar meer!