Boek "Meerstemmig kerkgebouw" - publicatie met de Magdalenakerk in de hoofdrol

"Meerstemmig kerkgebouw", een uitgave van YOT vzw en Men(S)tis vzw.

De vier auteurs Sylvain De Bleeckere, Geert Delbeke, Koen Dekorte en Jef Van Eynde laten samen een originele stem horen in het debat over het lot van de vele kerkgebouwen, in het bijzonder de vele parochiekerken, in Vlaanderen.

Lees hier de conceptnota bij het boek

Welke toekomst voor onze kerkgebouwen?

Ze weten waarover ze schrijven, ze zijn er elke dag mee begaan. Iedereen weet het, iedereen vraagt het: welke toekomst voor onze kerkgebouwen?

Met het boek verruimen de auteurs het debat dat al te vaak een zaak blijft van deskundigen en experts. Zo verliest men het belangrijkste uit het oog: de plaatselijke gemeenschap. Zo toch is elk kerkgebouw er gekomen, dankzij het wel en wee van mensen. Mede door het tanende gezag van de Kerk als instituut sneeuwt de publieke, culturele en spirituele betekenis van het gebouw onder.

De Magdalenakerk als casestudy

De auteurs laten aan de Heilige-Magdalenakerk (Brugge) zien dat een kerk meer dan ooit op veel manieren mensen vandaag kan helpen. Hoe, dat vertelt het boek in vier hoofdstukken: Nu of nooit, Maria Magdalena aan het woord, YOT kerkt, Humana en Madonna getuigen – en de twintig kleurfoto’s van Jef Van Eynde.

Bestel jouw exemplaar

Het boek kost 20 euro, excl. verzendkosten (6 euro). Met je aankoop steun je bovendien de werking van YOT.
Bestel jouw exemplaar via Tarik.yot@gmail.com. Vermeld hierbij zeker ook het aantal exemplaren en je adresgegevens (indien je voor verzending kiest).