Het vredeslicht

Het vredeslicht is een wereldwijd initiatief dat warmte, vreugde en licht wil doorgeven. Het reist vanuit Bethlehem via Wenen naar ruim 30 landen, zonder onderweg te doven.

De startplaats is niet toevallig. In het multiculturele Bethlehem loert om elke hoek de kans op conflict. Vrede is er alleen mogelijk vanuit een bewuste handreiking van elke persoon en vanuit iedere overtuiging.

Ook België ontvangt een vonk van dit licht en verspreidt het naar verschillende steden. In Brugge komt het vredeslicht aan in de Magdalenakerk. Het wordt er op 22 december 2021 om 18u30 verwelkomd met een sfeervolle ceremonie.

We zullen het ontvangstmoment ook streamen (via deze website).

Kom jouw licht halen

Schenk jezelf een lichtpuntje tijdens de donkere dagen en/of draag het uit naar je omgeving. Het vredeslicht staat uitdrukkelijk open voor elke levensovertuiging of strekking die de fundamentele mensenrechten respecteert. Het wil een vuur van hoop en verbinding zijn. Praktisch:

  • Afhalen kan op volgende momenten:

22 december na het ontvangstmoment: 19.30 - 23 uur.

23 december: 13 - 23 uur.

24 december: 9 - 13 uur.

in de Magdalenakerk. 

  • Breng zelf jouw kandelaar mee of koop ter plaatse een kaarsje of windlichtje met het logo van het Vredeslicht. Je kan ook vooraf een bestelling plaatsen via info@yot.be 
  • Coronamaatregel: kom maximum per twee het licht halen. Mondmasker verplicht; ontsmettingsgel aanwezig.

Er zijn ook gratis wenskaarten 'ik wens jou' ter beschikking om een boodschap te schrijven voor bewoners uit Woon-en Zorgcentra, mensen met een psychische kwetsbaarheid of mensen die zich in detentie bevinden. Zodat ook zij de warmte van het vredeslicht mogen ervaren.

Volg ons op Facebook. 

www.vredeslicht.be