Het vredeslicht

Het vredeslicht is een wereldwijd initiatief dat warmte, vreugde en licht wil doorgeven. Het reist vanuit Bethlehem via Wenen naar ruim 30 landen, zonder onderweg te doven.

De startplaats is niet toevallig. In het multiculturele Bethlehem loert om elke hoek de kans op conflict. Vrede is er alleen mogelijk vanuit een bewuste handreiking van elke persoon en vanuit iedere overtuiging.

Ook België ontvangt een vonk van dit licht en verspreidt het naar verschillende steden. In Brugge kwam het vredeslicht aan in de Magdalenakerk. Het werd er op 22 december 2021 om 18u30 verwelkomd met een sfeervolle ceremonie. Omwille van COVID vond de ceremonie plaats in beperkte kring met vertegenwoordigers van verschillende levensbeschouwingen en buurtcomités. We voorzagen daarom een livestream voor iedereen die het moment toch graag meevolgde. Een opname van de streaming vind je op het youtubekanaal van "Vredeslicht Brugge".

Kom jouw licht halen

Schenk jezelf een lichtpuntje tijdens de donkere dagen en/of draag het uit naar je omgeving. Het vredeslicht staat uitdrukkelijk open voor elke levensovertuiging of strekking die de fundamentele mensenrechten respecteert. Het wil een vuur van hoop en verbinding zijn. Praktisch:

  • Afhalen kan op volgende momenten:

22 december na het ontvangstmoment: 19.30 - 23 uur.

23 december: 13 - 20 uur.

24 december: 9 - 13 uur.

in de Magdalenakerk. 

  • Breng zelf jouw kandelaar mee of koop ter plaatse een kaarsje of windlichtje met het logo van het Vredeslicht. 
  • Coronamaatregel: kom maximum per twee het licht halen. Mondmasker verplicht; ontsmettingsgel aanwezig.

Er zijn ook gratis wenskaarten 'ik wens jou' ter beschikking om een warme boodschap te schrijven voor zorgpersoneel of mensen die zich in detentie bevinden. Zodat ook zij de warmte van het vredeslicht mogen ervaren.

Volg ons op Facebook. 

www.vredeslicht.be

 

Kaarsenverkoop

De kleine kaarsjes kosten 2,50 euro per stuk. Deze branden 24 uur.

De grotere kaarsen kosten 4,50 euro per stuk en kunnen gebruikt worden om het vuur te transporteren. Deze kaarsen branden 3 dagen. 

Je kan ook vooraf een bestelling plaatsen via info@yot.be