Plan je bezoek

Nood om even tot rust te komen? Zin in een spirituele prikkel? Plan je een uitstap naar Brugge en zoek je nog een inspirerend bezoek? Kom eens langs bij "Madeleine in Brugge": een kerk met een schommel en een koffiebar!

Op de kalender zie je steeds wanneer er speciale projecten in de kerk lopen. Maar ook op andere momenten is het zeker de moeite om eens binnen te springen in de kerk.

Openingsuren

Van januari tot maart: open op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag; gesloten op dinsdag, woensdag en donderdag, van 13u tot 17u

Van april tot december: dagelijks van 13u tot 17u

Tijdens vieringen is de kerk niet toegankelijk voor bezoek.
Op 1/1, 24/12, 25/12 en 31/12 is de kerk gesloten.

Naast deze vaste openingsuren proberen we de kerk zo veel mogelijk open te houden.

Hoe de kerk bereiken?

Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten stappen (gewoon tempo) via de Oostmeers en de Nieuwe Gentweg of 10 minuten met de bus (lijn 1) tot halte 'Brugge Schaarstraat'.

Ook de centrumshuttle passeert langs de kerk. Elke 20 min. rijdt een elektrische bus gratis een tour in Brugge. Meer info

Kom je met de auto? Bovengronds parkeren in de binnenstad is betalend en beperkt tot max. 4 uur tussen 9u en 20u. In de ondergrondse parking Pandreitje geldt geen maximum parkeerduur. Meer info over parkeren in Brugge

Niet betalend en onbeperkt parkeren: plaats je wagen op de ring in de buurt van de Gentpoort en wandel via de Gentpoort en de Gentpoortstraat naar de Magdalenakerk (10').

Bereken de snelste route via Google Maps

Audioguide

Sinds juli 2023 is er een audioguide in de kerk die je deze plek op een unieke manier laat beleven. De audioguides zijn beschikbaar in 6 talen: Brugs, Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Duur: reken ongeveer 25 minuten.

Prijs: 5 EURO

De Nederlandse audioguide werd ingesproken door Bart Stouten en Sam Janssens. Voor de Brugse audioguide leenden Nico Blontrock en Niek Vanleirsberghe hun karakteristieke stemmen uit.

De kerk bezoeken met een gids

YOT organiseert op aanvraag geleide bezoeken in de kerk voor scholen, organisaties, verenigingen... Een YOT-medewerker geeft uitleg over het ontstaan, de visie, het concrete resultaat en de dagelijkse werking. Een bezoek kan aangevuld worden met een powerpointvoorstelling of uitleg over een lopend evenement of project. Of een koffie in de mobiele koffiebar.

Een rondleiding voor scholen kost 70 euro/u. 

Een rondleiding voor organisaties/verenigingen kost €100/u (voor groepen tot 10 personen)
Indien meer dan 10 personen = 10€ per persoon/uur

Het bedrag gaat integraal naar de werking van YOT.

Via www.yot.be/gebruiklocatie kun je een aanvraag voor een begeleid bezoek indienen. 

Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.

Ga op virtuele rondleiding en ontdek heden, verleden en toekomst van de Heilige Magdalenakerk