Reinventing Organizations - UITGELEZEN

Welke vormen van organisatiecultuur en management kunnen ons vandaag inspireren? De auteur van ‘Reinventing Organizations’ stelt dat er iets mankeert aan de manier waarop we vandaag organisaties runnen. Staan we op het punt om een heel nieuw managementparadigma te ontdekken? Frederic Laloux vindt dat er redenen zijn om hoop te koesteren. We voelen de pijn van iets ouds dat aan het sterven is, terwijl iets nieuws op het punt staat om geboren te worden.

Dat klinkt wellicht vaag, maar Laloux onderzocht 50 organisaties wereldwijd die met de basisprincipes van zelfsturing, heelheid en een evolutief doel met succes aan de slag gaan. In sectoren zoals de metaalindustrie, computertechnologie, thuisverpleging, voeding,...

Wat ons opvalt

Organisaties die zich enten op een doel dat religieus (geïnspireerd) is, komen niet voor in het boek. Nochtans lijkt het nieuw paradigma sterk aan te sluiten bij o.a. een evangelische benadering en de Bijbelse spiritualiteit.

Hoe kunnen we recht doen aan de behoefte naar heelheid bij onze medewerkers?  Hoe kunnen we het doel van onze organisatie zo omschrijven dat andere (verwante) organisaties geen bedreigende concurrent zijn? Hoe kunnen we een hiërarchisch kader verlaten zonder te vervallen in eindeloze vergaderingen om toch maar een consensus te bereiken? Hoe slagkracht behouden én iedereen betrekken?

Aan de slag

Als labo voor levensbeschouwing willen we met YOT alvast oefenen met een aantal principes uit het boek, bijvoorbeeld met ‘de adviesmethode’.

Heb je het boek gelezen en wil je daarover met ons in gesprek gaan? Neem contact op met Koen Dekorte.

De auteur integreert een eigen synthese van de Integrale Theorie van Ken Wilber in zijn werk. Deze benadering, die vertrekt van de gedachte dat de mensheid in stadia evolueert, is ook het uitgangspunt van het boek ‘God 9.0’, waarmee YOT ook aan de slag gaat.

Praktisch

Reinventing organizations, van Frederic Laloux (Lannoo Campus, 2019) bestaat in een Nederlandstalige versie met Engelse titel. Er is een geïllustreerde (170 blz.) en een uitgebreide uitgave (350 blz.).

Voor een eerste kennismaking is de geïllustreerde versie heel toegankelijk. Sterk aanbevolen voor wie op zoek is naar vernieuwing in de organisatiecultuur.

Te koop in de boekhandel.