Stadsuilen: verhalennocturne met overnachting in de Magdalenakerk

Stadsuilen biedt een unieke ervaring. In deze nocturne worden de deelnemers ondergedompeld in ‘verhalen’ in de breedste zin van het woord. We doen dit op het ritme van de gebedstijden van kloosterorden met in de nacht een eigentijdse psalmenwake.

Tijdens de completen nemen gastvertellers de genodigden op sleeptouw. Tussen de vertellingen door wordt er gezellig met elkaar getafeld bij een breughelmaaltijd en een vertelvuur.

Wie dat wenst, kan de nacht doorbrengen in de kerk, om tijdens de lauden gewekt te worden door het orgelspel van organist Luc Lannoo. Met dit initiatief willen we oog hebben voor verhalen als ijsbrekers voor dialoog en kerken als stilte- en gemeenschapsplekken in de moderne stad.

Terugblik vorige edities

tweede editie: zaterdag & zondag 20-21 april 2024

eerste editie: zaterdag & zondag 11-12 juni 2022 

Stadsgieren

Stadsuilen vindt haar inspiratie in de stadsnovelle Stadsgieren. Met deze initiatieven willen we oog hebben voor verhalen als (interlevensbeschouwelijke) ijsbrekers voor dialoog binnen de moderne stad. 

Partners en sponsors

Voor de editie van 2024 tekenden alvast volgende organisaties voor sponsoring: Abdij van Westvleteren, Beverboomzorg, Hof Maertens, Bakkerij Schaeverbeke, Muziekhuis Rombaux, Decanaat Brugge, Woordenwinkel Symposion, Brugse Boekhandel, West-Vlaamse Basisgroepen, Proxy park Delhaize, Stad Brugge

Verloop van de nacht editie 2024

We verzamelen in de tuin van Nieuwe Pastorie vanaf 17u30.

Vespers (17.30 - 20.45 uur)

verteltheater deel 1 & 2 (gastverteller Onno van Gelder jr. 'Meneertje Wiegel, een vervolgvertelling')

presentatie van kunstproject Hannelore Martens: 'De machtige tafel'. (Francis Kadaplackal, Hannelore Marten en Adrie Oosterling)

Completen (21.00 - 23.30 uur)

breughelmaaltijd

ligconcert (pianist en componist Mattias Devriendt 'Lie down & listen')

Vigilie  (23.30 - 00.30 uur)      

vertelvuur: rustmoment 

verteltheater deel 3 (gastverteller Onno van Gelder jr.)

nachtrust (00.30 - 04.30 uur)

Metten (04.30 - 05.00 uur)

eigentijdse psalmenwake            

nachtrust (05.00 - 07.30 uur)

Lauden (07.30 - 09.00 uur)

ontwaken (onder begeleiding van het orgelspel door Luc Lannoo) en ontbijt (vanaf 07u30)

Praktisch

Wie intekent, volgt normaal de completen volledig mee. Vigiliemetten en lauden kunnen ook naar keuze, gedeeltelijk, volledig of niet gevolgd worden. Wie dat wenst, kan vigilie en metten overslaan en bijvoorbeeld thuis gaan slapen en tegen de lauden terug aansluiten voor het ontbijt (vanaf 7.00 uur).

Voor wie wil rusten tussen de activiteiten door of voor wie de nacht wil doorbrengen in de kerk: breng eigen slaapzak, kussen en toiletgerei mee. Voorzie ook in eigen veldbed of slaapmat.

Voor het ligconcert zijn matjes en dekentjes beschikbaar, maar voor wie zachter of comfortabeler wil liggen, kan een extra luchtmatras of slaapmat zeker van pas komen.

Wil je graag deelnemen, schrijf je dan onderaan deze pagina in met je gegevens. 

Deelnameprijs: 50 €

(incl. programma, maaltijd, slaapgelegenheid en ontbijt).

Prijzen naargelang deelname:

> 25 jaar: € 50 (all-in) / € 45 (zonder overnachting, wel ontbijt) / € 40 (zonder overnachting, enkel avond)

< 25 jaar: € 25 (all-in)/ € 20 (zonder overnachting, wel ontbijt) / € 15 (zonder overnachting, enkel avond)

We hanteren een solidariteitsbeginsel voor wie het financieel moeilijk heeft. Neem contact met ons op via onderstaande gegevens voor meer info.

Meer info.

Inschrijven

Je inschrijving is pas definitief na overschrijving op rekeningnummer BE41 7775 9427 3610 van YOT vzw, met vermelding van: Stadsuilen + je naam. 

Data

20/04/24 17.30 uur - 21/04/24 8.00 uur

Stadsuilen