Stadsuilen: verhalenfestival met overnachting in de Magdalenakerk

In de nocturne Stadsuilen verzoenen we schaduw en schemering, Avond- en Morgenland, kerk en karavanserai.

Van 7u00 's avonds tot 7u00 's ochtends wordt de Brugse Magdalenakerk asielplek, slaapplaats en pelgrimshut. Bij het vuur, onder een deken, met een kop dampende soep, gelegenheidsmuziek, vurige tongen en een streep magie. 'Stadsuilen of de nacht als broedplaats voor verhalen'.

Stadsuilen is een onderdeel van het verhalenproject Stadsgieren. Daarin hebben we oog voor verhalen als (interlevensbeschouwelijke) ijsbreker voor dialoog  binnen de moderne stad. Rond het eigentijdse sprookje Stadsgieren organiseerde YOT eerder al de eerste narratieve geocache in Vlaanderen en verdiepingsdagen voor jongeren.

Verloop van de nacht

Eerste kring Completen (19u00-23u00)

voorkamp en verteltheater (gastverteller Mieke Felix 'Het wezen van de vlam, een soefivertelling')

breughelmaaltijd en muziektheater (kleinkunstenaar Adrie Oosterling)

Tweede kring: Metten  (23u00-7u00)      

vertelvuur (FMDO 'Mondiaal Erfgoed') en psalmenkamer              

Derde kring Lauden (vanaf 7u00)

ontwaken en ontbijt (onder begeleiding van Luc Lannoo, organist Magdalenakerk)

Praktisch

Wie intekent, volgt normaal de completen volledig mee. Er kan ook gekozen worden om (deels) de metten en (deels) de lauden mee te maken. Wie dat wenst, kan thuis gaan slapen en ’s ochtends terug aansluiten voor het ontbijt (vanaf 7u00).

Het aantal plaatsen is beperkt tot 40. Wil je graag deelnemen, schrijf je dan onderaan deze pagina in met je gegevens. Vul zeker alle velden in (e-mailadres). Deelnemers ontvangen namelijk nog een mail met extra toelichting. We voorzien in veldbedden voor wie wil rusten tussen de activiteiten door of voor wie de nacht wil doorbrengen in de kerk.

Deelnameprijs: 15 € (all-in). Je inschrijving is pas definitief na overschrijving op rekeningnummer BE41 7775 9427 3610, met vermelding van STADSUILEN / je naam / e-mail-adres/ aantal personen / wel of niet overnachting / wel of niet ontbijt. (Vermeld dus ook in de mededeling je e-mailadres.)

Meer info: rudy.masschelein@gmail.com

Partners en sponsors

Stadsuilen is een activiteit in kader van erfgoeddag met de steun van YOT, Vlaamse Kruis, Sint Sixtusabdij West-Vleteren, Hotel Jan Brito,  De Korte Keten, Beverboomzorg, Beenhouwerij Maertens, Basisgroepen Hertsvelde I, West-Vlaamse Basisgroepen, Kukeleku, Boekhandel De Reyghere, FMDO, Symposion, Kaashuys Den Hof, Marijke Vanhoutte, Erfgoedcel Stad Brugge, Diversiteitsdienst Stad Brugge, Decanaat bisdom Brugge.

Een overzicht van alle sponsors en mecenassen vind je op onze sponsorpagina.

Inschrijven

Data

24/04/21 19:00 - 25/04/21 7:00

Stadsuilen