De Magdalenakerk had in deze corona-tijden een brievenbus!


Ook al zijn de meeste kerken niet open, toch wilden we aan de mensen in de Goede Week de kans geven om wat hen beroert, angstig maakt of hoop geeft kenbaar te maken en toe te vertrouwen aan wat groter is dan onszelf.


We plaatsten een grote brievenbus aan de kerkdeur. Mensen konden er hun intentie posten of per brief/mail versturen naar YOT.

Al deze intenties lazen we voor in een korte ceremonie op zaterdagavond in de paasnacht, in de gesloten Magdalenakerk. 

We maakten een filmpje om deze intenties en onze paaswensen met jullie te delen.

Filmpje paaswake in de Magdalenakerk

Intenties

Jaar op jaar zijn kerken plaatsen waar mensen wat hen bezig houdt kunnen toevertrouwen door een kaarsje te branden of via de intenties in een viering. Ondanks alles willen we met YOT in de Magdalenakerk die intenties toch laten klinken en woord en stem geven. Ze toevertrouwen aan wat ons overstijgt en dat we vele namen geven …


Goede Week

In de Goede Week wordt een mensenleven samengevat: van Palmzondag (ondanks de risico’s toch naar Jeruzalem) over Witte Donderdag (samen vieren en voetwassing als symbool van inzet voor mensen) over Goede Vrijdag (angst en lijden en sterven) via Stille Zaterdag (twijfel en ongeloof) tot Pasen zelf ( feest van het ‘en toch’ en het vertrouwen).


Kerken

Kerken zijn unieke, publieke plaatsen die open staan voor iedereen, waar mensen hun persoonlijke routine van elke dag even kunnen doorbreken en ontvankelijk worden voor wat hen overkomt. Zelfs al wordt die routine nu doorbroken door het corona-virus, toch duurt het niet lang of we dreigen in een nieuwe mallemolen terecht te komen. Met deze brievenbus willen we de intenties van mensen binnenbrengen in een gebouw dat wil dragen wat er in mensen leeft.


Echt bedankt! 

Sinds kort hangt er ook een ‘echt bedankt’ uit aan de toren van de kerk. Om alle zorgverstrekkers te ondersteunen. Zoals veel kerken, luiden wij daarom ook elke avond om 20 uur de klok als een handgeklap van het kerkgebouw.

Data

Er zijn momenteel nog geen data beschikbaar.