Maria Magdalena is niet enkel een figuur uit het verleden. Zij is van betekenis voor het heden, en zeker voor de toekomst. De zes voorafgaande avonden hebben ons heel verschillende beelden van haar getoond. Is er een rode draad in dat alles? Hoe kunnen we met haar een impuls geven aan een minder patriarchaal christendom? Kunnen we verder komen dan een vrijblijvend dromen?

Jannica de Prenter, Koen Dekorte en Jean Bastiaens gaan met elkaar in gesprek.

Over de sprekers

Jannica de Prenter is dominee in de Protestantse Kerk in Brugge en doctoreerde op geweldsteksten in het boek Jozua (KU Leuven).

Koen Dekorte is coördinator van YOT vzw.

Jean Bastiaens is directeur van de Bijbeldienst Bisdom Brugge en Bijbelhuis Zevenkerken.

Praktisch

Datum: maandag 8 juni om 20u.

Deelnameprijs: 8 euro, betaling cash ter plaatse

Locatie: In de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstaat 19, 8000 Brugge

Inschrijven is gewenst via de inschrijfmodule hieronder.

Over het Babelatelier

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Ook voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo ontstoffen we de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Bekijk alle avonden

InschrijvenData

08/06/20 20:00 - 22:00

Babelatelier - Welke toekomst is er voor de erfenis van Maria Magdalena?