Vlinder-fauteuils

De vroegere bidbanken in de doopkapel hebben we vervangen door de vlinder-fauteuils. In het beeld van de vlinder vindt YOT een hedendaagse hervertaling van het christelijk verrijzenisgeloof.

De leunstoelen verwijzen naar de visie van de Holocaust-overlever Edith Eger. Deze Amerikaanse psychiater, ondertussen 93 jaar, schreef verschillende boeken, o.a. ‘Het Geschenk’.

Edith Eger over het beeld van de vlinder

Je vindt relevante info op het internet als je ‘Edith Eger avro’ of ‘edith eger Jacobina Geel’ intikt. In het interview met Jacobina Geel legt ze het beeld van de vlinder uit:

Ik zit in mijn vlinderstoel omdat ik denk dat het leven om gedaanteverwisseling draait. En daarvoor moeten we de cocon van ons afschudden. Je kan pas iets loslaten als je het door iets anders vervangt. Een vlinder kan niet meteen vliegen, die moet eerst oefenen. Als je angst oefent, neemt je angst toe. Als je liefde oefent, kom je erachter dat er geen liefde is als je angst hebt. Angst en liefde kunnen niet tegelijk bestaan. We worden niet geboren met angst, maar met liefde, vreugde en passie.

Neem plaats

Neem gerust even plaats in de stoel om over de vlindergedachten van Edith Eger te mijmeren.

De vlinderstoelen zijn ontworpen op vraag van YOT door Magda De Baets, voormalig leerkracht van de kunstafdeling van De Maricolen.