Met miljoenen zijn ze, de pelgrims die jaarlijks koers zetten naar het bekende bedevaartsoord Lourdes. Via authentieke verhalen werpt deze film een respectvolle en aangrijpende blik op de bedevaartervaring en haar mysterieuze impact op mensen. Verschillende mensen delen een achterliggende hoop of angst die hen naar Lourdes drijft. Gelovig of niet, Lourdes is een visuele parel waar je helemaal stil van wordt.

Mini-bedevaart in de Magdalenakerk

In het kader van DOCFEST wordt de docufilm Lourdes vertoond in de Magdalenakerk op vrijdag 18 november 2022 om 19.30 uur.

Een monumentaal kunstwerk in de Magdalenakerk en een eeuwenoud ritueel brengen ons in de juiste stemming voor deze film. Na de hartverwarmende beelden sluiten we de avond af met een korte impressie bij een warm drankje. Koen Dekorte, coördinator van YOT, begeleidt de 'bedevaart'.

Breng dekentje en thermos mee.

Meer info en tickets via www.docfestbrugge.be

Docfest

Van 16 tot 20 november 2022 presenteert Docfest documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Samen met een aantal Brugse organisaties creëert Docfest bij elke film een passende extra ervaring. Van workshop tot nagesprek, van concert tot zowaar een mini-bedevaart. Sommige documentaires worden vertoont in een unieke setting.

Docfest is een organisatie van De Republiek & Cinema Lumière in coproductie met MOOOV en Avansa Brugge.

Lourdes

Regie: Thiery Demaizière, Alban Teurlai, FrankrijkJaar (2019). Frans gesproken met Nederlandse ondertiteling. 95 minuten.

Lourdes wordt ook vertoond in Cinema Lumière op zaterdag 19 november 2022 om 17.30 uur.

Voor de extra beleving bij de documentaires steunen we op de ervaring van deze Brugse partners:

Howest, vzw Victor, YOT, Jong Volk, Kunstencentrum KAAP, Cherry Picker Record Store, Musea Brugge en Rode Kruis Brugge.