Van 27 mei tot 4 juni 2010 ondergaat de Pastorie H.Magdalena een tijdelijke transformatie. Dertig laatstejaarsstudenten interieurarchitectuur van  St.-Lucas Gent (de Hogeschool voor wetenschap en kunst) plaatsen, i.s.m. Geert Peymen (architect-scenograaf), 10 bijbelverhalen in scène op een frisse en inspirerende wijze.

Van het gelijkvloers tot de tweede verdieping worden 10 kamers tijdelijk 'bewoond' met telkens een ander Bijbels verhaal: Simson, Noach, de boodschap aan Maria, de doop van Christus, ....

Op de agenda:

  • Op donderdag 27 mei 2010 bent u alvast welkom tussen 17 uur en 21 uur om de installaties te bezoeken en met de ontwerpers in gesprek te gaan.
  • Op zondag 30 mei 2010 zijn de installaties te bezoeken tussen 15 uur en 17 uur.
  • Van vrijdag 28 mei tot en met donderdag 3 juni kunnen de installaties door groepen (klas-, gezins-, ...) en organisaties bezocht worden op afspraak en onder begeleiding.

Op 2 maart ontving YOT de studenten in de Pastorie H.Magdalena, werden de lokalen opgemeten en kregen de studenten een algemene introductie in het lezen van bijbelverhalen en concrete impulsen per verhaal.

Beluister de radio-uitzending van Braambos over de BIJBELKAMERS [radio 1 - 30 mei 2010 - 10'07"].

LEES enkele indrukken van bezoekers

ONTDEK de gekozen bijbelverhalen

BEKIJK de flyer van het project