Het Vredeslicht van Bethlehem is een wereldwijd initiatief dat mensen wil aanmoedigen om warmte, vreugde en licht door te geven. Het licht wordt aangestoken in Bethlehem en reist vervolgens via Wenen naar meer dan 30 landen wereldwijd; en dit zonder onderweg gedoofd te worden. In de kerstperiode komt het Vredeslicht aan in België en wordt het verspreid over zeven Vlaamse steden, waaronder Brugge. Op 19 december komt dit licht aan in de Magdalenakerk en het blijft er branden tot 26 december.

Op het officieel ontvangstmoment op woensdag 19 december om 18.30 uur willen we een boodschap van verbondenheid, vrede en solidariteit uitdragen waar de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen zich in herkennen. Burgemeenster Renaat Landuyt laat zich verontschuldigen maar Schepen Dolores David zal het internationaal Vredeslicht doorgeven aan alle mensen en organisaties van goede wil. Een licht – als teken van vrede – wordt van mens tot mens gebracht. Iedereen die dit wenst, kan het licht komen afhalen tijdens dit ontvangstmoment.

Breng eventueel jouw lantaarn of windlicht mee om het licht verder te verspreiden in jouw buurt, instelling of organisatie. Je kan ook ter plaatse een bijzonder windlichtje aankopen (4 €) om het licht mee naar huis te nemen. Aan alle aanwezigen bieden we, naast het licht, ook een (warm) drankje aan.

Meer lezen over het vredeslicht

Het vredeslicht in Brugge is een organisatie van YOT vzw , Vierkant tegen eenzaamheid, Huis van de mens, Sint-Donatianus.