Welkom in Madeleines zomerbar: de derde editie!

We serveren op deze prachtige, verborgen locatie niet enkel frisse drankjes en lekkere koffie en thee, maar ook (vrijblijvend :-) prikkelende gespreksvragen. Want onze zomerbar is een plek om gezellig bij te praten. Wie ontmoet jij deze zomer?

Elke dag open van 14 tot 18 uur in juli en augustus.

In de tuin van de voormalige pastorie H.Magdalena. Stalijzerstraat 19 te Brugge. Ingang via het Magdalenakerkplein (aan de Magdalenakerk, gelegen aan het Astridpark).

Bezoek aansluitend ook het zomerproject 'a pulse of unity' in Madeleine in Brugge (H. Magdalenakerk). 

Dranken, gebak, ijs, desserts

Dranken: diverse koffies, thee, bieren, wijnen, sangria, alcoholvrije bio schuimwijn, waters, alternatieve limo's en sappen.

Gebak (dagaanbod) : cupcakes en taarten (kaastaart, citroen/olijftaart met Magdalena twist (vegan), cappuccinotaart, kersentaart, appeltaart, huisgemaakte desserts, ...

Ijs vanille, aardbei, chocolade - wame appelstrudel met ijs

De uitgestelde koffie (maar niet koud!)

Deze traditie staat in Nederland bekend onder de naam: "de uitgestelde koffie". Naar het schijnt is dit concept begonnen in Napels (Italië), maar het begint zich nu razendsnel over de wereld te verspreiden.

Zou het niet mooi zijn als er overal, in ieder dorp of iedere stad, cafés en/of winkels waren waar men uitgestelde producten kan kopen voor onze minder gefortuneerde medemens? Iemand die het minder breed heeft of die een tractatie kan gebruiken om zijn of haar humeur op te krikken. Het zou een prachtig signaal zijn dat mensen ondanks ellende die ze misschien zelf meemaken, toch ook nog om een ander geven.

Bron: https://www.uitgesteldekoffie.nl

Laten we een onbekende eens trakteren!

Onze tien geboden

We kiezen voor gastvrijheid en openheid (iedereen welkom), duurzaamheid (geen wegwerp), lokale keten (voorkeur voor producten uit Brugge en omstreken), rust (geen achtergrondmuziek), eerlijke producten (i.s.m. o.a. Oxfam/wereldwinkel, ...), vriendelijk voor dieren (doggy bar), kinderen (kinderspelen en de tuin is ommuurd), en mensen (uitgestelde koffie) én bovenal: zinnig (hoe? Ontdek je zelf wel!)

De mogelijke opbrengst van de zomerbar komt ten goede aan de werking van YOT vzw, verbonden met de Magdalenakerk.

Bezoek je aansluitend ook ons zomerproject?