Poëzie en linnen verweven tot een unieke tentoonstelling naar aanleiding van de poëzieweek 2019.

‘Ademtochten’ toont een verzameling poëzie waar telkens een vleugje adem in verwerkt is. 12 dichters waaronder Bart Moeyaert, Geert De Kockere, Ann Dewulf enz. stelden elk een werk ter beschikking om geborduurd tentoongesteld te worden. Letterlijk en figuurlijk, poëzie als rode draad doorheen het weefsel van het leven. 

Ann Benoot, stafmedewerker ad interim bij YOT vzw, combineert haar liefde voor poëzie en creatief handwerk door o.a. gedichten met de hand op linnen kleding te borduren. Ze kiest als canvas bewust voor linnen omdat dit textiel  het dichtst bij de natuur staat en ze recycleert hiervoor kledingstukken uit de kringwinkel om hen op deze manier een bijzonder tweede leven te geven.

Adem even diep in en uit, en kom genieten van deze originele poëzietentoonstelling in de bijzondere ruimte van de Heilige Magdalenakerk te Brugge.

Van donderdag 31 januari t.e.m. maandag 11 februari telkens van 14u tot 17u in de Heilige Magdalenakerk.  Op grote vraag werd de expo nog met 4 bezoekdagen verlengd van vrijdag 15 februari t.e.m. maandag 18 februari.

Vrije toegang. Voor de gelegenheid is tijdens het weekend Magda's koffiebar ook telkens geopend in de kerk. Zo kan je je bezoekje afronden met een lekkere kop koffie of warme chocomelk.