(SPI)RITUAL AUDIO EXPERIENCE 

Wees gegroet!

Wees deze zomer welkom in mijn kerk!

Ik heb het hier altijd voor het zeggen gehad. Deze plek moet ik sinds kort delen met een gigantische figuur: Tantalus. Je weet wel, die mythische figuur van de Tantaluskwelling, gedoemd om te leven met een rots boven zijn hoofd die hem elk moment kan verpletteren. En soms denk ik: wij hebben eigenlijk allemaal een steen boven ons hoofd! Ik ook. En ik durf te wedden, jij bezoeker, jij ook!  Laat me jou meenemen deze zomer in een ietwat gewaagd ritueel. Uitdagend en zalvend, zoals de zomer.

Tot dan? 

Veel liefs, Maria Magdalena

Maria Magdalena ontmoet Tantalus

Deze zomer ontmoet Maria Magdalena de Tantalusfiguur in de Magdalenakerk. Het recent geplaatste monumentaal kunstwerk van de Brugse kunstenaar Piet Peere is een blikvanger in het kerkgebouw.

Maar wat doet dit kunstwerk in een kerk?

En wat doet het met ons?

Maria Magdalena neemt je mee in een ietwat gewaagd ritueel. Gewaagd, want de zomertijd is ook een tijd van ontspanning en lichtheid. Daarom eindigt het parcours ook in de tuin van Eden. Magda's zomerbar.  (enkel tot eind augustus)

Je wist niet dat de zomer ook kan zalven. Maar dat kan.

Come and see!

Bekijk hier de poster.

Praktisch

Het project kun je elke dag bezoeken tussen 13 en 17 uur,  van juli t.e.m. september in de Magdalenakerk te Brugge (nabij het Astridpark). 

VERLENGD tot 16 oktober. 

De audiogids kost 5 euro en is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. 
Daarnaast is er ook een papieren script in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. 

Met dank aan:

Stad Brugge, Digital Print (St-Michiels),  Sunity Godemont, Christian Cardinael, Louis Dobbels, Eline Van Steenkiste, Anne Billiet, Adrie Oosterling, Paul Claeys, Koen Dekorte, Peter Vandeweghe, Sabine Vanquaethem, Pierre Breyne, Ian Connerty, Kristien Temperville, Kristo Van Holsbeek, Hélène de le Court, Gabrielle Sutton, Ruben Hennon, Caroline Verleye, Chantal Moulaert, Kurt Van Nieuwenhuyse, Jozef Requier, Atelier Vierkant, Deltavox, Kerkfabriek H. Magdalena.