Lijkt de klimaatverandering een ver-van-je-bed show, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al vanalles. Alleen, helpt het ook echt?Want over klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veel gestelde vragen als: is kernenergie, houtverbranding of een elektrische wagen nu goed of slecht voor het klimaat? En hoe breng je de klimaatkwestie ter sprake zonder meteen weggezet te worden als ‘groene’?

Tien klimaatacties die werken vertrekt van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek krijg je tien persoonlijke acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken.

Op donderdag 9 mei 2019 om 19.30u geeft Pieter Boussemaere een interactieve lezing hierover  in de Magdalenakerk.

Pieter Boussemaere is docent geschiedenis en klimaat aan de Vives Hogeschool in Brugge en is al jaren een veelgevraagd spreker. In 2018 verscheen zijn recentste boek Tien klimaatacties die werken. Daarin vertrekt hij van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien individuele acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken.

Bekijk hier alvast een filmpje van VRT NWS met een toelichting van Pieter Boussemaere over 'Waar komt de klimaatopwarming vandaan?'

Deelnameprijs:

8 euro per persoon

4 euro voor studenten, scholieren, jongeren, en mensen met laag inkomen.

15 euro per gezin

Inschrijven vooraf is niet nodig.

Deze avond is een organisatie van YOT en De Lier.